Vyhľadávanie:

Sme s vami v pravý čas

Sme s vami v pravý čas

Aby boli Vianoce plné pohody a lásky aj v ťažko skúšaných rodinách našich kolegov

Skvelá atmosféra, plná spolupatričností a empatie, vládla v priestoroch firemného zariadenia na Alžbetinej ulici v Košiciach 6. novembra tohto roku podvečer pri otvorení siedmeho ročníka firemného projektu Sme s vami v pravý čas, do ktorého bolo aj tentoraz zaradených dovedna desať rodín. Život našim kolegom postavil do cesty nejednu prekážku, s ktorou sa pustili za pasy... Na ich neľahký osud a zložitú životnú situáciu upozornili ich kolegovia, ďalšie sa v projekte ocitli pre dlhodobú, viac než stopäťdesiat dní trvajúcu práceneschopnosť rodiča starajúceho sa spolu so životným partnerom najmenej o dve deti do osemnásť rokov. Pozvanie na prvé zoznamovacie stretnutie s prezidentom spoločnosti U. S. Steel Košice Jamesom Brunom, viceprezidentmi Miroslavom Kiraľvargom, manželkou Máriou, Davidom Hathawayom a manželkou Zuzanou, ako aj s manželkami top manažérov vedenia spoločnosti Beátou Pitorákovou i Vierou Novosadovou a tímom riaditeľa pre vonkajšie vzťahy Jána Baču, prijali všetci. A treba povedať, že najmä deťom prinieslo aj veľké prekvapenie. Aj k nim totiž zavítal projekt Stromček prianí, prostredníctvom ktorého plnia zamestnanci košickej oceliarne  úplne neznámym chlapcom a dievčatám ich vytúžené vianočné želania.

„Som rád, že som tu dnes s vami,“ prihovoril sa krátko hutníkom a ich rodinám prezident James Bruno. „Naša firma je tu už osemnásť rokov. Robíme všetko pre úspech podnikania, ale tiež  sa veľmi snažíme odovzdať čosi tomuto regiónu a ľuďom v ňom.  Veľmi rád sa zúčastňujem na podujatiach, ako je toto. Potvrdzujú mi, čo všetko vieme urobiť pre ľudí a pre vykúzlenie úsmevov na tvárach detí. Dnešný večer je príkladom toho, akým spôsobom vieme pomôcť.“

Podujatia, bohaté na rôznorodé zážitkové aktivity, ktoré absolvovali rodiny počas celého uplynulého roka, priblížila slovom i prostredníctvom fotografickej prezentácie v krátkom vstupe Iveta Falatová, po nej Mariana Belušková predstavila nových účastníkov siedmeho ročníka projektu Sme s vami v pravý čas. Štyri rodiny v ňom kvôli nezmenenému životnému údelu naďalej pokračujú. Patrí medzi nich rodina  Petra Herzega z dcérskej spoločnosti Obalservis, ktorého 9-ročný syn Zion je ťažko zdravotne postihnutý, rodina Pavla Výbošteka z DZ Koksovňa, ktorá sa borí  s ťažkým zdravotným postihnutím dcérky Lenky, rodina Márie Reisovej, vdovy po našom kolegovi, ktorý vlani tragicky zahynul a ostali po ňom dve deti i rodina Kristiána Rešteia z RMS s Peťkom, ktorý má ťažké zdravotné postihnutie.  Nováčikmi sú rodiny Mareka Baloga z DZ Oceliareň, ktorého úraz, nie pracovný, vyradil z práce na  dlhé mesiace, Zdenka Lazora z DZ Expedícia s vážnymi zdravotnými problémami, Petra Mojžiša z DZ Teplá valcovňa, s dvomi deťmi, pričom chlapček je zdravotne postihnutý, Martina Čoltka rovnako z DZ Teplá valcovňa, otca dvoch malých detí, ktorý je po úraze v domácom prostredí dlhodobo práceneschopný, Martina Garberu z DZ Doprava, ktorý bojuje s vážnou diagnózou i Stanislava Lukačka z DZ Studená valcovňa, ktorý pre vážne zdravotné problémy vynechal v práci skoro tristo dní.

Potom si už Martinka, Peťko, Samko, Kristínka a ďalšie ratolesti našich kolegov prevzali spolu s balíčkami plnými sladkostí od prezidenta oceliarskej spoločnosti Jamesa Bruna aj kartičky, na ktoré neskôr zverili svoje vianočné túžby a ktoré už dnes zdobia vianočné stromčeky v areáli spoločnosti, a rodičia aj symbolické šeky.

Nie je to len chvíľková radosť detí z darčekov či jednorazová finančná výpomoc, ktorú rodiny zaradené do projektu už dostali.  Bude to aj celý rad pestrých aktivít a podujatí, ktorý pre nich realizačný tím z útvaru riaditeľa pre vonkajšie vzťahy a manažérky projektu Iveta Falatová a Marianna Belušková pripravia. So zámerom umožniť im zažiť lepšie a krajšie chvíle, aby aspoň na chvíľu zabudli na svoje trápenia,  a tiež aby sa najmä psychicky zregenerovali a nadobudli nové zážitky a priateľské kontakty, ktoré iste pretrvajú nadlho. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...