Vyhľadávanie:

Sme TU pre deti

Sme TU pre deti

Začal sa 3. ročník Detskej univerzity

Technická univerzita v Košiciach, ako najvýznamnejšia vzdelávacia inštitúcia v regióne východného Slovenska nebude zívať prázdnotou ani počas letných prázdnin. Už po tretí raz sa jej prednáškové a laboratórne priestory stanú dočasným domovom pre 120 detí, ktoré v dvoch týždňových turnusoch budú navštevovať detskú letnú univerzitu v rámci projektu Sme TU pre deti. Projekt samotný podporila Agentúra pre podporu výskumu a vývoja a niekoľko partnerov.

V pondelok, 7. júla, sa pre prvých 60 detí doslova z celého Slovenska začali prednášky na také témy ako Euro - naša budúca mena, či Navrhni si tašku alebo Načo sú nám kovy? Okrem toho sa deti dozvedia o významných vynálezoch, čo je to robot, budú sa rozprávať s vysokoškolskými pedagógmi o stavebníctve, čo všetko sa môže skrývať v kameni, alebo ako je to s lietaním. V laboratóriu vysokého napätia na vlastné oči uvidia, ako sa rodí blesk a na konci budú mať možnosť nakresliť, alebo opísať, svoj najväčší zážitok počas pobytu na TU v Košiciach. No a na záver, ako sa na univerzitu patrí, im prorektori TU v Košiciach v Aule Maxima odovzdajú diplomy o absolvovaní detskej univerzity.

Program je natoľko atraktívny, že keby univerzita mala možnosť, stala by sa letným dočasným domovom pre niekoľkonásobne väčší počet záujemcov. To len dokazuje, že aj učenie sa je pre mnohé deti zaujímavou činnosťou, hoci aj počas prázdnin.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...