Vyhľadávanie:

Smúti celé Slovensko, smútia aj zamestnanci USSK

Smúti celé Slovensko, smútia aj zamestnanci USSK

Pád lietadla neprežilo 42 Slovákov

Najväčšie letecké nešťastie v povojnovej histórii Slovenska si večer vo štvrtok 19. januára vyžiadalo 42 ľudských obetí, prežil iba jeden pasažier s početnými poraneniami, ktorý je hospitalizovaný v košickej Fakultnej nemocnici L. Pasteura. Havária lietadla sa stala na maďarskom území, niekoľko kilometrov pred slovenskými hranicami, iba pár kilometrov od Košíc. Tých pár kilometrov delilo pasažierov a posádku lietadla od pristátia na košickom letisku, od návratu po niekoľkomesačnej mierovej misii v zahraničí. Mráz behá človeku po chrbte, ak si uvedomí, aká vie byť náhoda niekedy strašne krutá. Štyridsaťdva ľudí, medzi ktorými boli tri ženy, sa nevrátilo k svojim rodinám, príbuzní štyridsiatich dvoch obetí márne čakali na svojich synov, dcéry, manželov, manželky, otcov, matky, bratov, sestry...

Slovensko smúti, smútia aj zamestnanci spoločnosti U. S. Steel Košice, medzi ktorými sú niekoľkí príbuzní obetí tejto tragédie. Vyjadrenia viacerých zamestnancov USSK si môžete prečítať na 3. strane dnešného vydania Ocele východu, kde prinášame aj ďalšie informácie súvisiace s touto tragickou nehodou. Kondolenčné telegramy prichádzajú na Slovensko z celého sveta. Ťažko sa hľadajú slová, ktoré by pomohli aspoň trochu zmierniť žiaľ pozostalých.

Čo spôsobilo toto obrovské nešťastie, ktoré tak kruto zasiahlo do života viacerých rodín na Slovensku, sa vyšetruje. V pondelok bol od 12.00 hod. do utorka 12.00 hod. vyhlásený štátny smútok. Vlajky pred budovou USSK boli na pol žrde už od piatku. V pondelok večer v Košiciach i v Bratislave za mŕtvych slúžili zádušné omše. V pondelok sa v Košiciach uskutočnila tlačová konferencia, na ktorej lekári informovali o stave zraneného. Aspoň táto informácia bola optimistická a zranený mladý muž, ktorý o nešťastí vzápätí po nej ešte stihol informovať mobilom svoju manželku, je v stabilizovanom stave.

Rozlúčka s obeťami leteckého nešťastia bude vo štvrtok v Prešove. Česť ich pamiatke!

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...