Vyhľadávanie:

So športovcami hodnotíme Letné športové hry + video

So športovcami hodnotíme Letné športové hry + video

V utorok sa stretli organizátori Letných športových hier a vedúcich športov so zástupcami vedenia, aby vyhodnotili 33. ročník tohto obľúbeného podujatia.

V úvode sa za spoluprácu poďakoval Ján Margita. Poďakovanie patrilo všetkým organizátorom, mladej generácii z Next Gen, zástupcovia ktorej priniesli nový vietor v podobe novej, atraktívnej športovej disciplíny – plážového volejbalu. Veľké poďakovanie adresoval nielen on, ale aj generálny manažér Peter Bencko a predseda ZO OZ KOVO U. S. Steel Košice Juraj Varga Vonkajším vzťahom  za spoluprácu pri organizovaní tohto ročníka Letných športových hier.  Prihlasovanie prostredníctvom X App Košice vymyslel a zrealizoval Arpád Köteles. „Bol to určite jeden z krokov, vďaka ktorému sa podarilo zastaviť pokles v účasti. Určite budeme radi v tejto spolupráci pokračovať,“ povedal Ján Bača, riaditeľ pre Vonkajšie vzťahy.

Boli sme zvedaví aj na ohlasy a spätnú väzbu od športovcov. Chceli sme tiež vedieť, ako sa im športovalo, či aj niečo vyhrali, čo sa im na športových hrách páči, čo by prípadne odporúčali zmeniť na tomto podujatí v budúcnosti.

Odpovede na otázky nám poslali dvanásti športovci. Z nich ôsmi sa letných športových hier zúčastňujú pravidelne, dvaja občas a pre jedného bola účasť na tomto podujatí premiérová.

Všetci odpovedajúci sa zhodli na tom, že to bolo vydarené športové podujatie, dobre zorganizované a vďaka peknému počasiu sa dobre súťažilo aj na vonkajších ihriskách. Takmer všetci odpovedajúci postrehli, že záujem športovcov je v posledných rokoch nižší ako to bolo v dávnejšej minulosti a v druhej časti tohto článku uverejňujeme ich nápady, ktoré by do športových disciplín pritiahli ešte viac železiarov, hlavne z radov mladšej generácie.

  • Branislav Klobošič
    Na atletickej „10“ sa mi páči atmosféra, to, že sa stretne skvelá bežecká partia tvorená „ostrieľanými“ ale aj novými bežcami, s ktorými si je stále čo povedať, výborná organizácia a zabezpečenie pretekov. Behalo sa mi celkom dobre, aj keď asi každý bežec by privítal trochu chladnejšie počasie
  • Miriam Obušeková
    Letných športových hier som sa toho roku zúčastnila po druhý raz. Športovalo sa mi výborne,  bola tam super atmosféra, myšlienka a športový duch, ktorí všetci majú a zdieľajú medzi sebou. Všetko je perfektne zvládnuté (organizácia, propagácia a pod.). Získala som 1. miesto v kategórii stolný tenis ženy, a 4. miesto cyklistika ženy.

  • Marián Dubecký
    Bolo to pohodové podujatie. V kategórii mix plážový volejbal štvoríc sme získali 1. miesto. Bola tam dobrá atmosféra, pekné prostredie, podujatie bolo dobre zorganizované + milí ľudia. Chcem pochváliť osobu ktorá navrhla dizajn trička ktoré sme dostali v rámci hier. Zážitok je zašportovať si s kolegami, ktorí ma prekvapili svojou šikovnosťou a bojovnosťou.
     
  • Lukáš Lizák
    Súťažil som v bowlingu a stolnom tenise. Súťažilo sa vynikajúco.  V bowlingu som v kategórii  muži jednotlivci získal  1.miesto, v stolnom tenise v kategórii muži do 45 muži rokov 4. miesto. Na oboch športoch bola skvelá atmosféra a vynikajúce občerstvenie.
  • Kosmas Bekiaris
    Súťažil som v šachu, bolo tam prijemné prostredie, čiže športovalo sa mi fajn. Aktuálne,  tretíkrát po sebe som bol prvý.  (hattrick ).
  • Zuzana Brindová
    V stolnom tenise sme boli len 2 (rovnako aj minulý rok), takže to šlo veľmi rýchlo. V cyklistike - rovnako ako po minulé roky, stále fúka protivietor a keďže nemám cestný bicykel, tak to šlo ťažšie. Ale došla som a to je najdôležitejšie.  
     
  • Štefan Bokor
    Letných športových hier sa zúčastňujem pravidelne, konkrétne disciplíny tenis. Tento rok som skončil na 2. mieste v kategórii do 45 rokov. Organizačne to ako vždy skvelo zvládol p. Hodermarský.
  • Janka Mehlferberova
    Letných športových hier sa  zúčastňujem pravidelne s mojimi kamarátkami a kolegynkami, Majkou Krúpovou, Magdou Polívkovou a Ivetkou Kozelovou. Tohto roku sme oslávili 10. výročie účasti na letných športových hrách.  Súťažila som v bedmintone. Bolo super, najmä dobrá nálada a zdravá rivalita.   Získali sme prvé miesto v ženskej štvorhre s Magdou Polívkovou. Páčila sa mi organizácia podujatia, občerstvenie.
  • Soňa Berková
    Letných športových hier sa zúčastňujeme pravidelne každý rok. Začínala som volejbalom, potom som prešla na bowling. Tento rok som bola prvý krát v družstve MIX, boli sme úspešní a skončili na peknom 3. mieste a kategóriu ženy som vyhrala. Hralo sa mi veľmi dobre, atmosféra bola výborná. Z môjho pohľadu organizácia na vysokej úrovni,  nič by som nemenila.
  • Denis Liško
    Súťažil som v disciplíne tenis do 45 rokov. Vzhľadom na krásne počasie sa tento ročník hier vydaril. Hralo sa za slnečného počasia, čo tenisu vyhovuje asi najviac. Kolektív bol ako stále super. Z obhajoby minuloročného víťazstva mám radosť a  dúfam, že v tom budem pokračovať. 
  • Katarína Vojaček
    Bola som prihlásená na 2 disciplíny, beh a bicykel, obe disciplíny boli v pohode. V behu som získala 1. miesto a na bicykli 2. miesto. Veľmi dobrá bola organizácia, občerstvenie na trati, povzbudzujúci a fotografi, ktorí nielen fotia ale tiež povzbudzujú. Nepáčilo sa mi, že nebola prítomná polícia na bicykli (pri behu ale bola prítomná polícia, ktorá usmerňovala vodičov.  Vieme,  že sa tam jazdi 130, ale keď som štartovala na bicykli medzi poslednými, tak na celej trati už nebol ani jeden, čo bolo dosť riskantné.)
  • Gabriel Lörinc
    Športovalo sa mi dobre, súťažil  som v kategórii stolný tenis - jednotlivci a ako som sľúbil vo videu, vyhral som svoju kategóriu 45 - 60 rokov.  Hanbu som si tým pádom neurobil

  • Mia Janočková
    Som rada, že USSK takéto skvelé podujatie pravidelne organizuje. Vnímam mnohé pozitíva, ako je vyváženie pracovného vyťaženia s aktivitou prospešnou pre zdravie ale aj psychickú pohodu zamestnancov. Je to aj forma teambuldingu, spoznávania sa v tejto už prevažne „ONLINE DOBE“.

Čo by športovci poradili organizátorom ďalšieho ročníka

  • Marián Dubecký
    Čo sa plážového volejbalu týka, myslím, že je problém naplánovať stretnutia tak, aby sa stihli odohrať všetky od 16:00 do 20:00, ak sa prihlási viac ako 6 tímov a neaplikujú sa extrémne skrátené zápasy alebo KO systém (osobne som očakával väčší záujem) – v prípade zvýšeného záujmu sú potrebné dva dni.
  • Zuzana Brindová
    Možno keby sa nadriadení viac angažovali a viac propagovali možnosť zúčastniť sa rôznych športov, tak by sa viacerí nahlásili, niektorí zamestnanci nemajú AD účty a prístup k intranetu a ani nevedia, že je taká možnosť. Niekoľko rokov dozadu bolo odovzdávanie cien spoločné v Jumbo centre, celkom príjemné by bolo dať tomu väčšiu vážnosť a znovu to takto robiť.
  • Miriam Obušeková
    Napriek tomu, že propagácia bola podľa mňa výborná, niektorí aj dlhoroční zamestnanci sú prekvapení, a nejako nepostrehli možnosť prihlásiť sa. Bolo by treba osloviť mladšiu generáciu, aby sa nás stretlo viac.  Myslím, že napr. plážový volejbal ako nová disciplína pritiahol toho roku veľa záujemcov.
  • Štefan Bokor
    Chýba záverečný ceremoniál. Tam bol priestor, aby sa stretli aj ostatní účastníci hier, odovzdávanie cien malo aj určitú úroveň. Hlavné je, že ešte vôbec Letné športové hry sú.
  • Janka Mehlferberova
    Motivovať zamestnancov, aby sa zúčastnili Letných športových hier. V minulosti to bolo záverečné posedenie, na ktorom sa mohli športovci porozprávať, zabaviť a zoznámiť sa.
  • Denis Liško 
    Možno oceniť najlepších aj nejako finančne, napr. na UP Kartu alebo prostredníctvom nejakých poukážok.
  • Katarína Vojaček
    Myslím si, že je dostatok disciplín, ale vždy sa dajú pridať nové, ak je predpoklad, že sa pridá dosť ľudí. Viac to zatraktívniť, napríklad spoločné vyhodnotenie všetkých disciplín,  ako to bývalo kedysi, možno lepšie ceny, tak ako to robia v iných firmách. Viem, že máme v USSK veľmi dobrých športovcov, ale sú iné preteky /možnosti súťaží, tak dávajú prednosť lepším podmienkam / oceneniam. Mohli by sme pridať kategóriu rodinní príslušníci alebo bývalí zamestnanci, niektorí by určite prišli.
  • Gabriel Lörinc
    Možno posunúť termín o týždeň neskôr, kvôli dovolenkám, ale aj iným akciám ( napr. Banská Štiavnica ).
  • Mia Janočková
    Chýbalo mi len jediné:  úvodné, respektíve uzatváracie stretnutie pre všetkých účastníkov hier.  Účastníci tejto aktivity sa pýtali, či by sme niečo podobné mohli zorganizovať aj v rámci roka – napr. objednať halu a zahrať si v podobnom duchu.

Výsledky a fotografie Letných športových hier 2023

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...