Vyhľadávanie:

So žuvačkou do sveta

So žuvačkou do sveta

Keď sa spojí tímová práca s tvrdou drinou

Kreatívni študenti z Gymnázia na Trebišovskej ulici v Košiciach získali v Lotyšsku titul Najlepšia firma roka! Tím mladých podnikateľov Natália, Kristína, Petra, Patrícia a Aleš úspešne obhájil svoj projekt HerbaFitžuvačka na chudnutie, ktorý vznikol na základe programu Junior Achievement Aplikovaná ekonómia pod vedením Márie Kovaříkovej.

Pri vývoji svojho produktu študenti čerpali z poznatkov z biológie, chémie a botaniky. Žuvačka obsahuje L-karnitín, ktorý pôsobí na nervové receptory, vyvoláva pocit chladu a tým zrýchľuje ľudský metabolizmus a napomáha lepšiemu spaľovaniu tukov. Ďalšou látkou je výťažok z kambodžskej rastliny na potlačenie chuti do jedla. Žuvačku a jej zloženie konzultovali s odborníkmi, ich produkt, od nápadu až po samotný výrobok, preletel celým svetom. Študentov v ich snažení podporila spoločnosť U. S. Steel Košice.

„Keď sme vstupovali do aplikovanej ekonómie, nemysleli sme si, že nám to dá tak veľa. Skúsenosti z veľtrhu v Bratislave a Rige nám dali iný pohľad na svet. Zistili sme, že tímovou prácou a tvrdou drinou sa dajú dosiahnuť vyššie ciele. Výhra na medzinárodnom veľtrhu v Rige, kde sme sa umiestnili na prvom mieste spomedzi sto tímov, bola už len čerešničkou na torte,“ povedala Petra Pangrácová, viceprezidentka pre financie.

Po ukončení programu Aplikovaná ekonómia študenti plánujú pokračovať s nápadom ďalej. Založili firmu a momentálne sú v štádiu výroby. „Pripravujeme a dolaďujeme marketingovú kampaň, realizáciu konzultujeme s odberateľmi a investormi. S výrobcom sme zatiaľ dohodnutí na výrobe niekoľko tisíc balení žuvačiek, ktoré by mali byť v predaji začiatkom školského roka, čiže v septembri tohto roka,“ dodal Aleš Manica, prezident firmy.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...