Vyhľadávanie:

"Som hrdý na našich zamestnancov."

"Som hrdý na našich zamestnancov."

Klinika úrazovej chirurgie má vďaka košickým hutníkom nový operačný stôl

Dobrá správa pre tisícky zamestnancov U. S. Steel Košice a jej dcérskych spoločností, ktorí sa koncom minulého roka zapojili do zbierky pre Kliniku úrazovej chirurgie FN L. Pasteura v Košiciach a Lekárskej fakulty UPJŠ. Na zadováženie operačného stola s príslušenstvom dali vtedy dokopy, spoločne so spoločnosťou U. S. Steel Košice a Nadáciou U. S. Steel Košice, 92 975 eur. V pondelok tohto týždňa, 7. júna, moderný operačný stôl v mene košických oceliarov oficiálne odovzdal kolektívu kliniky do užívania prezident firmy George F. Babcoke. "Som hrdý na našich zamestnancov, že sa na konci vlaňajška, ktorý bol pre oceliarsky priemysel tak komplikovaný, zapojili do projektu a že ho dokázali doviesť do úspešného konca," povedal. Na slávnosti, aj v prítomnosti ministra zdravotníctva SR Richarda Rašiho, riaditeľa Fakultnej nemocnice L. Pasteura Košice Jaroslava Šajtyho, viceprezidenta pre riadenie externých služieb a vzťahov Miroslava Kiraľvargu a ďalších hostí, si potom z rúk prednostu kliniky Miroslava Kitku prevzal pamätnú medailu pracoviska.

"Tento operačný stôl je univerzálny a veľmi flexibilný, umožňuje realizovať široké spektrum operácií," konštatoval pri slávnostnom preberaní daru M. Kitka. "Je ľahko ovládateľný a vhodný aj pre vyššie hmotnostné kategórie pacientov, a to až do 450 kilogramov. Všetkým, ktorí prispeli na jeho zakúpenie, patrí naša vďaka."

Košická klinika úrazovej chirurgie je podľa vyjadrenia ministra zdravotníctva SR R. Rašiho, najväčšou svojho druhu na Slovensku. "Od svojho vzniku," povedal, "bola lídrom v uplatňovaní a realizácii nových diagnostických a liečebných postupov v úrazovej chirurgii a tento trend presadzuje aj v súčasnosti." V tomto roku si pracovisko, na ktorom liečia pacientov so širokým spektrom poúrazových stavov nielen z východoslovenského regiónu, ale aj z veľkej časti SR, pripomenulo 55. výročie svojho vzniku. Pri tejto príležitosti Richard Raši odovzdal kolektívu kliniky Cenu ministra zdravotníctva SR. "Je ocenením vynikajúcich výsledkov, šikovnosti lekárov pri liečbe komplikovaných a ťažkých úrazov aj poúrazových stavov a usilovnosti sestier pri ošetrovaní pacientov," zdôraznil.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...