Vyhľadávanie:

Spolu reprezentovali vyše dvetisíc rokov skúseností

Spolu reprezentovali vyše dvetisíc rokov skúseností

V Spoločenskom pavilóne sa stretla v sobotu posledná tohtoročná skupina jubilantov

Jubilanti

Posledná, štvrtá, skupina tohtoročných jubilantov - dlhoročných zamestnancov U. S. Steel Košice sa zišla na stretnutí s manažmentom spoločnosti v sobotu 6. novembra 2004 v Spoločenskom pavilóne. Tridsať, tridsaťpäť a štyridsať rokov práce pre košické železiarne si pripomenuli zamestnanci vedenia spoločnosti, úsekov učtovníctvo, ľudské zdroje, predaj a marketing, výroba, informačné technológie, technológia, nákup a spoločností Ferrohas, SBS a Labortest.

Oslávencom k jubileám prišli zagratulovať prezident U. S. Steel Košice Christopher Navetta, viceprezidenti a generálni manažéri spomínaných úsekov, riaditelia spoločností. Nechýbali odboroví predáci na čele s predsedom Rady odborov OZ METALURG U. S. Steel Košice Mikulášom Duľom.

Železiarom, ktorí na dlhé roky spojili svoj profesionálny život s hutou, sa za ich prínos pre rozvoj spoločnosti poďakoval Christopher Navetta. V sobotňajší večer aj on patril k oslávencom, lebo, ako prezradil, sám si v tento deň pripomenul tridsaťpäť rokov práce pre spoločnosť. Je rád, povedal, že počas stretnutí s jubilantmi, ktoré absolvoval v priebehu dvoch mesiacov, mal možnosť stretnúť sa s približne deväťsto dlhoročnými zamestnancami podniku. Oprávnene si všetci zaslúžia, zdôraznil, poďakovanie za prácu, ktorou prispeli k úspechom firmy. Vďaka patrí i rodinám a partnerom, pretože bez ich podpory, uviedol, by výsledky nebolo možné dosiahnuť. Do budúcich rokov zaželal všetkým v ich pracovnom živote i rodinách úspechy a zdravie.

Podobne vyzdvihol dlhoročnú prácu jubilantov i Mikuláš Duľa. Stretnutia, povedal, považuje tiež za vzácnu príležitosť na stretnutia kolegov, ktorých spájajú spomienky na spoločne prežité roky. Verí, povedal, že obzretie sa za výsledkami svojej práce, napĺňa jubilantov príjemným uspokojením a radosťou.

Potom pred zaplnenú sálu predstúpili služobne najstarší, muži "štyridsiatnici" a ženy "tridsaťpäťročné", aby prevzali ďakovné listy spoločnosti, zlaté pamätné medaily za dlhoročnú prácu a ako pozornosť náramkové hodinky. Silný aplauz patril jedinej dáme večera, ktorá môže povedať, že svoj pracovný život spojila so železiarňami na štyri desaťročia. Je ňou Oľga Lorincová, ktorá od 1. novembra tohto roku, po tom, čo získala nárok na dôchodok, už nie je členkou rodiny železiarov, medzi pozvanými však nemohla chýbať.

Sobotňajší tím jubilantov mal doteraz najviac oslávencov s výročiami tridsaťpäť a štyridsať rokov. Všimol si to i prezident a skúsil ich prax prerátať na množstvo rokov odslúžených pre spoločnosť. Vyšlo mu približne 2100 rokov, a to sú, ako povedal, pri slávnostnom prípitku, výborné skúsenosti, ktoré firme pomohli k úspechu a sú nezaplatiteľné pre budúce generácie.

Večer mal výbornú atmosféru, o ktorú sa postarala i hudobná skupina Drišľak s približne hodinovým programom. Do tanca jubilantom hrala skupina Magic Line.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...