Vyhľadávanie:

Športom proti drogám

Športom proti drogám

Športom proti drogám
Predseda KSK Rudolf Bauer informuje o pripravovanej akcii Športom proti drogám. Vedľa neho v strede náš viceprezident pre ľudské zdroje Miroslav Kiraľvarga a vpravo zástupkyňa OC Cassovia Silvia Liptáková.

Pod týmto sloganom bude v tomto roku už druhýkrát organizovať Košický samosprávny kraj regionálnu športovú olympiádu žiakov stredných škôl. Novinárov o tom informoval v pondelok na tlačovej konferencii jeho predseda Rudolf Bauer.

V uplynulom roku sa v rámci tejto olympiády konala len súťaž v streetbaskete, v tomto roku budú súťaže rozšírené aj o atletiku a šach. Zámerom podujatia je príťažlivou formou prispieť k zdravému spôsobu života stredoškolákov v čase ich dospievania, kedy sa zásadne formujú ich životné návyky a charakter. Olympiádu, podobne ako vlani, aj v tomto roku sponzorsky výrazne podporí U. S. Steel Košice.

"Naša spoločnosť vysoko oceňuje prístup organizátorov, že sa podujali zorganizovať podujatie Športom proti drogám pre našu mládež, čo je ušľachtilá myšlienka," povedal v úvode svojho príhovoru na tlačovej konferencii viceprezident pre ľudské zdroje Miroslav Kiraľvarga a pokračoval: "Vzhľadom na to, že našou prioritou je podpora vzdelávania, športu a mládeže, rozhodli sme sa opäť podporiť tento projekt proti drogám, už rozšírený o ďalšie športy. Pozitívna bola pre nás odozva tohto podujatia už po minulom ročníku, ktorá umocnila naše rozhodnutie naďalej napomáhať pohybu a súťaživosti našej mladej generácie. Verím, že znova budeme svedkami vynikajúcich športových výkonov mladých športovcov a spolu s nimi sa budeme tešiť z ich dosiahnutých výsledkov."

Akcie sa zúčastní 119 škôl z celého regiónu a do súťaží sa zapojí vyše 42 tisíc žiakov. V mesiacoch marec, apríl sa budú konať triedne kolá, v máji okresné kolá a v júni krajské finále. V streetbaskete sa vo finále 12. júna 2004 na Námestí osloboditeľov stretne 16 chlapčenských a 16 dievčenských družstiev, finálové súboje v atletických disciplínach sa uskutočnia 9. júna na štadióne Akademik TU Košice a vyvrcholenie šachovej súťaže bude 10. júna v priestoroch OC Cassovia.

Vďaka sponzorom budú pre najlepších jednotlivcov i kolektívy pripravené hodnotné vecné ceny. Na tlačovej konferencii boli prítomné sestry Jana a Dana Velďákové, členky atletického klubu Akademik TU Košice, ktoré sú vzorom pre našu športujúcu mládež. Športu sa venovali ešte na strednej škole ako žiačky osemročného športového gymnázia, dnes sú poslucháčkami tretieho ročníka Ekonomickej fakulty Technickej univerzity. Obidve sú reprezentantkami Slovenskej republiky, Jana v skoku do diaľky, Dana v trojskoku, a obidve sú najhorúcejšími kandidátkami na nomináciu pre tohtoročné letné olympijské hry v Aténach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...