Vyhľadávanie:

Športové súťaže aj kreatívne dielne zaujali všetkých

Športové súťaže aj kreatívne dielne zaujali všetkých

Slnečný víkend v Medzeve potešil deti aj dospelých z projektu Sme s vami v pravý čas

V prvý júlový víkend sa v Doškoľovacom stredisku U. S. Steel Košice v Medzeve stretli rodiny z projektu Sme s vami v pravý čas. Týmto víkendom zároveň odštartovala letná sezóna v obľúbenom zariadení železiarov.

Krásne a slnečné počasie prialo najmä aktivitám pod holým nebom, a tak boli súčasťou programu rôzne nenáročné, často aj zábavné športové aktivity. Víkendujúce rodinky prišiel do Medzeva navštíviť aj prezident U. S. Steel Košice Jim Bruno a viceprezident pre ľudské zdroje Karl Kocsis s manželkou Lisou. Prezident hneď na úvod povedal, že je rád, že sa stredisko po problémoch spojených s novým koronavírusom znova otvára a prvými hosťami sú práve rodiny z nášho projektu.

Karl a Lisa sa zdržali v Medzeve dlhšie a dokonca sa zapojili aj do našich športových aktivít, ktoré organizovala Slávka Tvrdoňová. Všetci tak mali možnosť zistiť, ako presne vedia hádzať, kopať,  triafať...

A tak si vyskúšali hod loptičkou do vedra, kop na bránku, hod basketbalovou loptou na kôš, šípky. Veľmi zábavná bola disciplína, počas ktorej mali účastníci obísť prekážky v podobe 5 plastových stoličiek s malou loptičkou na rakete.

Všetky body sme poctivo zapisovali a počítali. Napokon sa akoby zázrakom podarilo dosiahnuť to, že každá rodina bola najlepšia aspoň v jednej z disciplín.  Práve v už spomínanom slalome s loptičkou dosiahli zhodné výsledky tri rodiny – Anny Čírovej, Roberta Andrášiho aj Vratislava Vámoša. V kope na bránku zvíťazila vďaka šikovnej Marianke a pomoci Lisy a Karla Kocsisovcov, rodina Petra Mojžiša. Všetci si tak odniesli rôzne ceny, ako napríklad bedmintonové rakety, rakety na stolný tenis, lopty a ďalšie športové vybavenie.

Podvečer sa viacerí členovia rodín zapojili do kreatívnych dielní, ktoré viedla Magda Fecurková. Účastníci si mohli vybrať spomedzi viacerých techník – zdobenie plechovky servítkovou technikou, alebo zdobenie vedierok mozaikou, či dekoráciu plechových nádobiek na kvetiny. Najviac sa dielňam tešila Marianka Mojžišová s mamou, ale aj Anna Čírová s Miškom a pekné výrobky si z tvorivých dielní odniesol aj Robert Andráši s manželkou.

Po výbornej večernej grilovačke nasledoval turnaj v kolkoch. Zapojili sa všetci, bojovali statočne, ale favoritom a napokon aj víťazom sa stal Robo Andráši.

Nedeľa už patrila len krátkej prechádzke po okolí a druhému kolu turnaja v kolkoch. Víťaz predošlého večera Robo Andráši sa už do súťaže nezapojil, a tak prvé tri priečky suverénne obsadili členovia rodiny Vratislava Vámoša.

Ako rodinky hodnotili víkend?

„Bolo výborne, Veľmi sa nám tu páčilo, ďakujeme za všetko. Sme radi, že sme tu boli“, povedal Robo Andráši.

Vratislav Vámoš: zhodnotil pobyt za celú rodinku. Podľa jeho slov sa všetci výborne bavili a veľmi im chutila podávaná strava.

Uznanie kuchárom, ale aj našim aktivitám a tvorivým dielňam vyslovili tiež Mojžišovci. Smutná bola akurát Marianka, pretože sa ešte večer museli vrátiť domov. „Zajtra idem do tábora a musím sa ešte pobaliť. Aj som smutná, že musíme odísť, aj sa teším do tábora. Budeme sa tam starať o kone,“ povedala nám Marianka. Za mamku Annu Čírovú zhodnotil pobyt výrečný Miško: „Páčili sa mi kolky, aj šípky a vlastne aj všetky športové disciplíny. A jedlo bolo výborné.“ S našimi rodinkami ešte koncom leta určite nejaký výlet podnikneme.

Ak viete o ďalších rodinách našich kolegov, ktorí sa nie vlastnou vinou ocitli v ťažkej životnej situácii, určite nám dajte vedieť. Účasť v projekte Sme s vami v pravý čas im určite pomôže.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...