Vyhľadávanie:

Vystavuje aj náš kolega Miroslav Kotora

Vystavuje aj náš kolega Miroslav Kotora

Výtvarné spektrum Košického kraja 2020

Výtvarné spektrum Košického kraja 2020 je postupová súťaž a výstava neprofesionálnej výtvarnej tvorby, do ktorej sa každoročne zapájajú výtvarníci zo všetkých okresov nášho kraja. Ponúka autorom možnosť prezentovať a konfrontovať svoju tvorbu pred širokou verejnosťou, vyhľadávať a rozvíjať talenty a zároveň zapájať ich do súťažného hnutia v rámci Slovenska.

Súťaž každoročne vyhlasuje Národné osvetové centrum v Bratislave, realizátorom krajského kola pre Košický kraj je už niekoľko rokov Kultúrne centrum Údolia Bodvy a Rudohoria.

Do spolupráce sa tento rok zapojilo aj Východoslovenské múzeum v Košiciach, kde sa výstava koná. Priestory Historickej účelovej budovy na Nám. Maratónu mieru 2, privítajú všetkých záujemcov o výtvarné umenie v termíne od 8. do 30. júla 2020.

Výstava ponúka prehliadku výtvarných diel širokého tematického zamerania, ale aj zastúpenia rôznorodých techník od výtvarníkov z Košického kraja.

Do tohoročnej súťaže sa zapojilo 77 autorov s počtom 200 výtvarných diel. Odborná porota hodnotila práce auto­rov podľa vekových skupín od 15 - 25 rokov a nad 26 rokov, ako aj v kategóriách maľba, kresba a grafika, plastika a v osobitnej kategórii insitná maľba.

Porota odporučila vystaviť  97 diel od 68 autorov. A nás veľmi teší, že je medzi nimi aj náš kolega Miroslav Kotora (na snímke). Na výstave si môžete pozrieť hneď tri jeho diela, ktoré majú názvy: Košickí mučeníci, Horse gards a tretí obraz má vysoko aktuálny názov Koronavírus.

Miroslav Kotora sa umeleckej tvorbe venuje 9 rokov. K jeho najobľúbenejším technikám patria akryl a olej. Za svoju tvorbu získal viacero cien v rámci Výtvarného spektra, tiež na podujatí Košická paleta. V týchto dňoch vystavuje svoje obrazy aj na výstave Artis Art v Galérii U zlatého kohouta v Prahe. „Teší ma možnosť samostatne, či kolektívne vystavovať. Mojim azda najväčším úspechom je, keď môj obraz urobí niekomu radosť ...“, povedal Miroslav Kotora. V košických železiarňach pracuje od roku  1992.   

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...