Vyhľadávanie:

Správna voľba povolania = úspech v kariére

Správna voľba povolania = úspech v kariére

Aktuálnu ponuku vzdelávania prezentovali aj partnerské školy košickej oceliarne

Siedmy ročník dvojdňového podujatia Správna voľba povolania – príležitosť k úspechu pripravil 24. a 25. októbra 2017 v priestoroch Strednej odbornej školy na Ostrovského ulici Košický samosprávny kraj v spolupráci s mestom Košice a Ústredím práce, sociálnych vecí a rodiny. Aktuálnu ponuku tu prezentovalo vyše tridsať  stredných škôl z regiónu.

Na nedostatok záujmu sa nemohli sťažovať ani partnerské stredné odborné školy. Kvalitné vzdelanie s istou budúcnosťou ponúkali Stredná odborná škola železničná v Košiciach i Stredná odborná škola Košice-Šaca, s ktorými spoločnosť U. S. Steel Košice vstúpila do duálneho vzdelávania. Deviataci, ale aj ich rodičia, sa mohli presvedčiť, že rozhodnúť sa napríklad študovať v Šaci také odbory ako hutník-operátor, mechanik strojov a zariadení, mechanik elektrotechnik, programátor obrábacích a zváracích strojov a zariadení či mechanik mechatronik, sa  určite vyplatí. Ponuka je zaujímavá. Okrem podnikového štipendia, ktoré sa môže vyšplhať až do výšky 800 eur za rok alebo možnosti absolvovať vo fabrike letnú brigádu so zárobkom až 675 eur mesačne, v prípade dobrých študijných výsledkov aj získať prácu v U. S. Steel Košice.

„V tomto roku syn končí „základku“, spoločne rozmýšľame, čo ďalej. Chceli by sme, aby mal v rukách nejaké remeslo, celkom má rád majstrovanie, nuž... a keď bude chcieť ísť na vysokú, určite ho podporíme, len nech sa niečomu vyučí,“ prezradil nám Marián Výboh, ktorý si prišiel  na akciu po konkrétne tipy. Netajil, že ho oslovil aj prezentačný stánok partnerskej školy U. S. Steel Košice. „Veľa rozhoduje aj prísľub firmy o uplatnení absolventov,“ poznamenal.

Súčasťou vzdelávacej prezentácie bola tiež konferencia Bližšie k žiakom aj k zamestnaniu pre riaditeľov  a výchovných poradcov základných škôl, riaditeľov stredných škôl, kariérnych poradcov, zástupcov zamestnávateľov i úradov práce. V panelovej diskusii zameranej na aktivity  stredných škôl v oblasti propagácie školy a jej odborného vzdelávania  sa so svojimi skúsenosťami podelili aj riaditeľ SOŠ Košice Šaca Jozef Šablatúra a riaditeľ pre nábor a výber U. S. Steel Košice Ľubomír Gromoš, ktorý tiež odpovedal na otázky týkajúce sa výhod, ktoré košická oceliareň poskytuje žiakom šačianskej školy počas štúdia i študijných odborov, ktoré v Šaci podporuje  formou duálneho vzdelávania.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...