Vyhľadávanie:

Štartujeme do druhej desiatky

Štartujeme do druhej desiatky

Máme za sebou už desať ročníkov zimných olympiád. Tak ako sa všetko nové vyvíja, mení, prispôsobuje, možno povedať to isté aj o histórii zimných olympiád. Začínali to Športové hry - zimná časť, potom to boli preteky o Pohár prezidenta v zjazdovom lyžovaní, dnes je to Zimná olympiáda U. S. Steel Košice. Od roku 2001 pribudol k olympiádam Detský zimný karneval a detská karnevalová maska. Okrem nej tvorí obsah našich olympijských kruhov obrovský slalom, beh na lyžiach, snoubord a ľadový hokej. Vieme o problémoch so štartovnými číslami a aby sme zjednodušili procedúru so štyrmi farbami, chceme dať vyrobiť jednu súvislú číselnú sadu od 1 do 500, pretože počet prihlásených do súťaží na Jahodnej v tomto ročníku presiahol číslo 400.

Po prvých skúsenostiach s rozdeľovaním čeleniek a stravovacích poukážok pred pretekmi na Jahodnej, rozšírime toto aj na prezentáciu a preberanie štartovných čísiel. Budeme to robiť podľa vekových kategórií priamo na mieste hneď ráno v deň konania olympiády. Vylúčime tým problémy s takými účastníkmi, ktorí sa síce prihlásia, prevezmú si čísla a napokon z rôznych dôvodov na Jahodnú neprídu a na štart nenastúpia. Všetky tohtoročné súťaže mali svoj olympijský nádych, svoju olympijskú myšlienku. Raz za štyri roky koliduje naša zimná olympiáda so svetovými olympijskými hrami a my sme sa v tomto roku o to viac snažili kopírovať dianie v Turíne so všetkými olympijskými poctami. Či už to bolo výzdobou, slávnostnými ceremoniálmi otvorenia so zapálením olympijského ohňa, vztyčovaním vlajok či sľubom pretekárov. Skvelá atmosféra panovala nielen počas pretekov, ale aj pri vyhlasovaní výsledkov a dekorovaní troch najlepších olympionikov, ktorá bola umocnená prítomnosťou členov vrcholového manažmentu spoločnosti i odborovej organizácie METALURG. Vstupujúc do druhej desiatky zimných olympiád môžeme povedať, že tieto už zapustili hlboké korene, stali sa tradíciou a každoročný záujem o účasť na olympiáde z radov zamestnancov U. S. Steel Košice to len potvrdzuje.

Ako vidieť zo štartovných a výsledkových listín, ktoré si môžete pozrieť na Intranete v časti Šport, ťažiskom účasti sa dlhodobo stávajú vyššie vekové kategórie vo všetkých disciplínach. Ak existuje nejaká obmedzujúca prekážka pre zapojenie sa rekreačných lyžiarov v najmladších vekových kategóriách v behu na lyžiach, alebo v slalome do 30 rokov, ozvite sa. Pre týchto záujemcov nebude problém objednať aj tretí autobus do Hnilca a odštartovať skupinu rekreačných bežcov na kratšiu trať. Možno to pritiahne viac mladých, začínajúcich lyžiarov do bielej stopy a v ďalšom ročníku sa postavia už na ostrý štart.

Pre zatraktívnenie účasti na olympiádach, sme v tomto ročníku odštartovali celoročnú olympijskú súťaž Olympionik USSK 2006, kde sa po Letnej olympiáde vyhlásia výsledky najlepších z oboch olympiád s ich ocenením. Priebežné poradie už bolo uverejnené v Oceli východu a je umiestnené aj na Intranete.

Kým sa olympionici opäť stretnú v septembri pod našimi olympijskými kruhmi, v dňoch 22. - 23. apríla organizujeme šampionát o majstra USSK v bowlingu v Bowling pube na triede KVP. Od 8. mája sa naplno rozbehne olympijský futbalový turnaj, ktorý potrvá až do polovice júna. Zápasy sa budú hrať na ihrisku TU Košice na Watsonovej ulici. Dňa 10. júna sa na tenisových dvorcoch v Mestskom parku uskutoční manažérsky tenisový turnaj v štvorhre. A potom nás už čaká 16. ročník Letnej olympiády U. S. Steel Košice. Uskutoční sa v dňoch 8. a 9. septembra (piatok, sobota) 2006 na tradičných športoviskách.

Zimná sezóna ešte pokračuje, ale Zimnou olympiádou sa športovanie pre železiarov nekončí. Je len jedným zo športových vrcholov, ktoré majú našich zamestnancov podnietiť a podporiť v záujme o aktívne športovanie pre svoje zdravie. Nech nám to všetkým dlho vydrží.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...