Vyhľadávanie:

Stašovi domáca premiéra vyšla

Stašovi domáca premiéra vyšla

Počas reprezentačnej prestávky, ktorú hokejisti Slovenska vyplnili účasťou na Nemeckom pohári v Mníchove, kde skončili na 3. mieste, sme v tíme nášho vicemajstra HC Košice zaznamenali jednu významnú zmenu. Na trénerskom poste vo štvrtok 8. novembra skončil český kormidelník Radim Rulík. "K tomuto kroku nás viedli nevyrovnané a nevýrazné výkony a nie najlepší herný prejav nášho mužstva," stručne ozrejmil dôvod odvolania trénera prezident HC Košice Juraj Mondík.

K podobnému rozhodnutiu dospeli členovia správnej rady HC Košice aj pred rokom. Vlani, 2. novembra, kvôli rovnako stagnujúcej situácii mužstva, odvolali Antonína Stavjaňu. Počas jeho účinkovania na trénerskej lavičke Košičania z 18 stretnutí 11 vyhrali a na konte mali sedem prehier. Teraz mali pod taktovkou trénera Radima Rulíka po dvadsiatich kolách bilanciu 12 víťazstiev a osem prehier.

Voľba na nového trénera HC Košice padla na Milana Staša. Tento prešovský odchovanec bol od roku 1980 desať rokov aktívnym hráčom mužstva VSŽ a s Košicami sa tešil v rokoch 1986 a 1988 aj zo zisku dvoch federálnych titulov. Po skončení hráčskej kariéry sa dal na trénerskú dráhu a v dorasteneckých súťažiach viedol najprv mládežnícke ligové celky železiarov. V sezónach 1999 až 2001 a 2005/2006 pôsobil pri seniorskom A-tíme ako asistent trénera. Od roku 2008 až do roku 2012 bol trénerom extraligového HC 05 Banská Bystrica a v tejto sezóne sedel na trénerskej lavičke aktuálneho lídra tabuľky najvyššej hokejovej súťaže u našich severných susedov, poľského majstra Ciarka PBS Bank Sanok.

"S Košicami som sa dohodol na kontrakte do konca sezóny. Podľa výsledkov bude možné túto spoluprácu po sezóne ďalej predĺžiť," poznamenal nový kormidelník HC Košice po prvom tréningu v pondelok 12. novembra. Asistentom naďalej zostáva Pavol Zůbek.

Pod vedením nového kouča už Košičania nastúpili v stredu 14. novembra na extraligový zápas proti lídrovi tabuľky vo Zvolene. Premiéra novému kormidelníkovi nevyšla podľa predstáv, pretože náš tím podľahol Zvolenu 2:5. Ale potom prišli dve víťazstvá v Poprade a doma proti nováčikovi z Piešťan, vďaka ktorým Košičania postúpili v tabuľke na tretiu priečku a udržiavajú si kontakt so špicou tabuľky. Milana Staša najviac tešilo, že ho v domácom prostredí Steel arény, po prvý raz v úlohe hlavného trénera HC, vrelo privítali fanúšikovia transparentom "Milan vitaj doma!".

"Je to krásny pocit, stáť na košickej lavičke, čo bol môj dávny sen. Ďakujem za dôveru klubu, chlapcom som pred zápasom nič špeciálne nepovedal, iba som im nakreslil veľké hokejové srdce. Bez neho sa vyhrávať nedá. V obidvoch stretnutiach, v ktorých sme dva razy po sebe vyhrali, bolo práve v našej hre viac bojovnosti i hokejového srdca, ako hokejového umenia," uviedol po zápase.

Hokejová extraliga pokračuje rýchlym tempom, veď v rozpätí siedmich dní odohrali jej účastníci štyri zápasy. Včera mali Košičania opäť výhodu domáceho ľadu v súboji s Trenčínom, zápas sa skončil po uzávierke tohto čísla Ocele východu. V piatok a v nedeľu sa naši hokejisti predstavia na ľade súperov v Banskej Bystrici a v Nitre, doma ich opäť uvidíme v utorok 27. novembra v súboji s Martinom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...