Vyhľadávanie:

Steel Aréna má jeden rok

Steel Aréna má jeden rok

Vlani prilákali vyše 210 tisíc divákov, v tomto roku chcú dvojnásobok

Koncertovali v nej Deep Purple, Bryan Adams, Elán, tancovali Na skle maľované či Labutie jazero

V piatok 24. februára 2006 Košičania po prvýkrát vstúpili do Steel Arény a ako mnohí z nich vtedy tvrdili, bol to deň, na ktorý tak skoro nezabudnú. Čoskoro po slávnostnom otvorení nasledovala play off hokejovej extraligy a hala zimného štadióna sa niekoľkokrát zaplnila do posledného miesta. Aj keď nakoniec nedopadla podľa predstáv fanúšikov, pretože hokejisti HC Košice ostali pred dverami finále, Košičania ostali hokeju verní a do Steel Arény chodia nadšene povzbudzovať naše mužstvo aj v tomto extraligovom ročníku. "Rád by som pochválil všetkých návštevníkov Steel Arény," povedal manažér zimného štadióna Igor Havrila. "Rýchlo si zvykli na bezpečnostné opatrenia, rešpektujú ich a dodržiavajú. Veď od otvorenia sme z ich strany nezaznamenali žiaden väčší incident."

Šťastným riešením, pokračuje I. Havrila, sa ukázala kúpa IceCovertanu na zakrytie ľadovej plochy štadióna, čo bol prvý krok k tomu, aby sa zo Steel Arény stalo multifunkčné centrum schopné zorganizovať akékoľvek športové, spoločenské či kultúrne podujatie. A tých bolo v uplynulom roku neúrekom. Odohralo sa tu 24 súťažných zápasov hokejovej extraligy a päť priateľských stretnutí, ktoré navštívilo 152 tisíc divákov, čo je v priemere 5630 divákov na jeden zápas. Košice s týmto priemerným počtom divákov na hokejovom stretnutí tak vysoko prekročili štatistiky v iných slovenských mestách. Okrem toho sa tu uskutočnilo deväť významných spoločenských podujatí. Okrem slávnostného ceremoniálu počas otvorenia štadióna a finále U. S. Steel Talent Night mali Košičania možnosť vidieť a počuť v Steel Aréne takých velikánov hudobnej scény ako Deep Purple, Bryan Adams, Arash, skupina Elán, vychutnať si muzikál Na skle maľované či balet Labutie jazero, a to všetko počas hokejovej extraligy. Manažéri a hokejisti HC Košice boli pri organizácií rôznych podujatí veľmi ústretoví, pripomína I. Havrila.

Minuloročné podujatia navštívilo 61 350 divákov, pričom rekord v návštevnosti zaznamenal Autosalón na ľade, ktorý si prišlo pozrieť 9800 ľudí. Čo je potešiteľné, tvrdí ďalej Havrila, vynikajúce podmienky v Steel Aréne si pochvaľovali nielen organizátori podujatí, ale aj samotní účinkujúci. Pochvalné recenzie boli aj v rôznych médiách. Záujem agentúr o organizovanie akcií neustále rastie a tak majú Košičania šancu, že sa v Steel Aréne čoskoro stretnú s ďalšími svetovo známymi a populárnymi hviezdami šoubiznisu.

V roku 2007 plánujú uskutočniť v Steel Aréne 40 zápasov slovenskej extraligy, minimálne päť priateľských hokejových stretnutí a tiež minimálne 15 koncertov, muzikálov, divadelných vystúpení, výstav a iných podujatí. Vidieť by ich malo takmer 400 tisíc divákov. Nedávno v Steel Aréne vystúpila skupina japonských bubeníkov Yamato, ktorej sa atmosféra na štadióne tak zapáčila, že už teraz prejavila záujem vrátiť sa do Košíc aj na budúci rok.

"Veľkým zadosťučinením pre všetkých zainteresovaných bolo rozhodnutie Medzinárodnej hokejovej federácie usporiadať Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji v roku 2011 spolu s Bratislavou aj v košickej Steel Aréne. Je to veľké ocenenie úsilia všetkých, ktorí sa pričinili o dokončenie zimného štadióna v Košiciach a zároveň veľký záväzok pripraviť košickú Steel Arénu na vrcholné svetové podujatie. No a napokon je to aj veľká možnosť spropagovať tento na Slovensku najkrajší hokejový stánok a samotné Košice na celom svete," konštatoval I. Havrila.

Rok úspešnej činnosti plánujú na košickom štadióne Ladislava Trojáka osláviť 28. apríla, kedy sa uskutoční Steel Aréna Racing fest za účasti slovenských populárnych skupín Desmod, No Name a I.M.T. Smile.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...