Vyhľadávanie:

Strelci nemali formu

Strelci nemali formu

Tohtoročný seriál kvalifikačných pretekov v streleckom viacboji ukončili naši strelci z klubu vojakov v zálohe U. S. Steel Košice na posledných pretekoch v Malackách. Na Záhorí si lepšie počínalo naše A mužstvo, ktoré v zložení Brugoš, Hruška, Krankus malo na svojom konte celkom 4601 bodov a na slovenský šampionát sa kvalifikovalo z piatej priečky. Béčko našich strelcov v zložení Hlubeň, Imrich a Seman si počas kvalifikačných pretekov na svoje konto pripísalo 4384 b. a na majstrovstvá republiky, ktoré sa konali v Príbelciach, postúpili z 13. miesta.

Na šampionáte v Príbelciach štartovalo štrnásť trojčlenných družstiev, medzi ktorými sa našim dvom tímom veľmi nedarilo. Mali až príliš vychýlenú mušku, pretože áčko obsadilo výkonom 1404 bodov 10. miesto a béčko skončilo s 1320 bodmi na 13. mieste. Súťažilo sa v streľbe z pištole, zo samopalu, v hode granátom, v streľbe z bojovej pištole a z malorážky. V súťaži jednotlivcov bol z našich najlepší Krankus, ktorý v jednotlivých disciplínach dosiahol spolu 392 bodov, čo mu stačilo len na 19. miesto. Celkom 386 b. získal Hlubeň, ktorý skončil na 24. mieste a Brugoš s 357 b. sa umiestnil na 33. mieste.

Lepšie výsledky očakávajú naši strelci na domácom šampionáte v Košiciach, kde sa na strelnici na Podhradovej budú konať majstrovstvá Slovenska v streleckom trojboji. Sitom kvalifikácie sa na šampionát prebojovalo 36 jednotlivcov z 205 súťažiacich. Z našich na "republike" uvidíme štyroch pretekárov. V kategórii pištoľ to budú Hruška, ktorý sa kvalifikoval z 20. miesta, keď mal na svojom konte 841 b. Ďalej z 29. miesta Lučkay (826 b.), z 32. miesta Seman (818 b.) a z 34. miesta Imrich (816 b.). V kategórii revolver sa z 52 strelcov medzi 18 finalistov na šampionát kvalifikoval iba Imrich, ktorý skončil s počtom bodov 878 na 13. mieste.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...