Vyhľadávanie:

Strelci tréningovo i kvalifikačne

Strelci tréningovo i kvalifikačne

Strelci
Pätica našich strelcov tesne pred kvalifikačnými pretekmi v streleckom viacboji v Turanoch. Zľava Imrich, Kalina, Hruška, Ihnát a Brugoš.

Ešte v máji sa naplno rozbehli kvalifikačné preteky v streleckom viacboji o postup na majstrovstvá republiky. Úvodné dva z nich sa konali v Príbelciach. Boli to súťaže v streleckom viacboji v streľbe z pištole, ktoré sa zároveň konali ako Veľká cena Veľkého Krtíša. V prvom dni v súťaži 18 družstiev obsadil náš tím v zložení Hlubeň, Imrich, Seman 8. miesto výkonom 1 417 b.

V súťaži 67 jednotlivcov z celého Slovenska skončili z našich na 26. mieste Brugoš a na 27. mieste Imrich zhodným výkonom 378 b. Za nimi zaostali Hruška s 370 b. a Seman 364 b. Kým náš Brugoš mal najlepší výkon dňa v trojboji v hode granátom až 45 bodov, ďalší z našich borcov Imrich mal druhý najlepší výkon 147 b. v streľbe z pištole a štvrtý najlepší výkon v streľbe zo samopalu, za čo získal 134 b. V bojovej pištoli naši nenaplnili očakávania, keď dosiahli iba priemerné výkony okolo 75 bodov. Na druhý deň sa okrem Semana a Hrušku ostatným nepodarilo zlepšiť svoje výkony. V streľbe z pištole Hruška splnil výkonom 148 b. limit majstrovskej výkonnostnej triedy. V streľbe zo samopalu skončil Seman výkonom 133 b. na 5. mieste a v bojovej pištoli dosiahol Hruška svoj najlepší výkon 126 b., za čo mu patrila štvrtá priečka.

Na oblastných pretekoch v streleckom viacboji v Prešove koncom mája počasie strelcom neprialo a tak sa niektoré disciplíny, hlavne "Bojová pištoľ", museli realizovať v zjednodušenej forme bez prekážok. V družstvách naša trojica Brugoš, Hruška a Krankus suverénne vyhrala so ziskom 1164 bodov pred Prešovom (1 114 b.) a Porubou pod Vihorlatom (1 066 b.) V súťaži jednotlivcov sa Lučkay umiestnil na 2. mieste (430 b.), pred Hruškom (429 b.), Brugošom (386 b.), Fečom (365 b.) a Krankusom (351 b.) V streľbe z pištole bol Lučkay štvrtý výkonom 142 b. a v hode granátom vyhral Brugoš absolútnym výkonom 50 bodov.

V Turanoch sa v kvalifikácii už strieľalo oveľa sústredenejšie, lebo po súťaži sa už robil priebežný rebríček účastníkov, ktorí by sa mali kvalifikovať na majstrovstvá republiky. A práve v Turanoch sa našim nedarilo, lebo v 3. kole kvalifikácie skončilo A mužstvo vojakov v zálohe z U. S. Steel Košice v zložení Hlubeň, Imrich a Seman výkonom 1383 b. na 8. mieste z devätnástich mužstiev a béčko USSK v zložení Brugoš, Hruška a Krankus obsadilo s 1377 bodmi 9. miesto. V súťaži jednotlivcov skončil vo viacboji na 5. mieste Hruška (408,5 b.), ktorý bol v streľbe z pištole so 147 bodmi a v hode granátom na 2. mieste.

V bojovej pištoli bol Hruška tretí výkonom 118,5 b. Vo 4. kole naše béčko výkonom 1428 b. preskočilo áčko, keď sa umiestnilo na 7. mieste a áčko kleslo z ôsmej na jedenástu priečku. Z jednotlivcov bol opäť najlepší Hruška, ktorý výkonom 418 b. obsadil 4. miesto. V streľbe z pištole bol druhý, v streľbe zo samopalu skončil o jediný bod za Semanom, keď získal 127 bodov a hod granátom vyhral najlepším výkonom 4. kola, za ktorý získal 45 bodov. Aj v streľbe z bojovej pištole mal z našich najviac 102 bodov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...