Vyhľadávanie:

Študenti z Južnej Karolíny navštívili U. S. Steel Košice

Študenti z Južnej Karolíny navštívili U. S. Steel Košice

Študenti

V rámci študijného pobytu v Európe a na Slovensku navštívila v pondelok 16. mája 2005 spoločnosť U. S. Steel Košice dvadsaťjedenčlenná skupina mladých ľudí z Univerzity Južná Karolína. Budúci ekonómovia a manažéri v oblasti obchodu sa na pôde fabriky stretli s viceprezidentom pre predaj a marketing Josephom Scherrbaumom a viceprezidentom pre výrobu Scottom Pape.

V krátkej prezentácii im predstavitelia vrcholového manažmentu predstavili materskú spoločnosť U. S. Steel Corporation, históriu košických železiarní od ich vzniku až po súčasnosť, transformačný model U. S. Steel Košice po akvizícii v novembri 2000, šesť princípov podnikania, programy, ktorých cieľom je zvýšiť konkurencieschopnosť, ale i ekonomické aspekty súvisiace so vstupom Slovenska do Európskej únie.

Nielen o informácie z tejto oblasti prejavili v následnej diskusii mladí ľudia záujem. V centre ich pozornosti boli okrem iného tiež otázky vývoja cien ocele na trhu, konkurenčné výhody U. S. Steel Košice, skúsenosti z pôsobenia americkej spoločnosti v európskom teritóriu a možnosti ďalšieho rastu, problematika bezpečnosti, ale i starostlivosť o zamestnancov.

Popoludní si študenti so záujmom prezreli niektoré prevádzky podniku. Navštívili oceliareň, valcovne i radiátorovňu.

Opýtali sme sa študentov z Južnej Karolíny:
Aké sú vaše dojmy z návštevy Slovenska?

Jose Alberto Navarro
Slováci sú veľmi milí a pohostinní. Pre jazykovú bariéru máme trochu problém s komunikáciou, ale ľudia s nami majú trpezlivosť. Veľmi na mňa zapôsobila krása vašej krajiny.

Rebecca Anawalt
Slovensko je krásne. Je to už moja druhá návšteva Európy. Absolvovali sme túru v Tatrách a okrem U. S. Steel Košice sme navštívili ešte jednu veľkú firmu. Bolo to úžasné.

James Anthony Barr Jr.
Vaša krajina na mňa urobila veľký dojem. Som veľmi rád, že som sem mohol prísť. Prvýkrát som vycestoval mimo Spojených štátov a skutočne si to vychutnávam.

Joseph Blake Clark
Je to veľmi zaujímavé. Vaša kultúra je dosť odlišná od našej. Snažím sa prísť na všetky rozdiely, ktoré sú medzi našimi krajinami a verím, že sa naučím aj niečo z cudzieho jazyka.

Oneal Staples
Doteraz som veľa necestoval, preto je pre mňa všetko veľmi zaujímavé. Ak sa nad tým zamyslím, je veľmi dôležité spoznať aj iný spôsob života, než ten, čo poznáme z domu. Zaujímajú ma tiež rôzne štýly podnikania.

Kelita Jerald-Evans
Návšteva sa mi veľmi páči. Krajina je krásna a má veľký podnikateľský potenciál do budúcnosti. Od tejto návštevy očakávam, že spoznám spôsob, akým žijú a podnikajú iní ľudia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...