Vyhľadávanie:

Štvorzápasová séria na ľade súperov

Štvorzápasová séria na ľade súperov

Hokejisti HC Košice pokračovali v Nitre vo víťaznom ťažení v extralige

Päť mužstiev - Žilina, Kežmarok, Slovan, Skalica i Nitra zostali v uplynulých piatich kolách hokejovej extraligy na štíte Košičanov. Na Slovane síce naši vyhrali až po predĺžení, ale aj taká výhra sa ráta a patrila do víťaznej série. V dvoch stretnutiach na domácom ľade si Košičania poistili víťazstvá vo vyrovnaných dueloch proti Kežmarku i Skalici až v hodine dvanástej. Bolo to vždy v poslednej minúte, kedy hostia odvolali brankára a pri power play v obidvoch zápasoch skóroval Rudolf Huna. Obul si nové korčule a proti Kežmarku ich pokrstil gólom do prázdnej bránky a podobne si počínal aj proti Skalici. Po zápase so Záhorákmi k tejto situácii poznamenal: "Každý gól poteší. Ja som mal v zápasoch veľa šancí, ale padlo to až do prázdnej bránky. Asi potrebujem, aby náš súper hral bez brankára."

Dres Skalice oblieka v tejto sezóne aj jeden z najlepších slovenských hokejistov, ktorý roky hrával v NHL - Žigmund Pálffy. Skaličania sa v tomto extraligovom ročníku predstavili v Steel Aréne dva razy. V prvom stretnutí, ešte 19. októbra, v ktorom sme vyhrali 5:0, vyše sedem tisíc divákov márne čakalo na túto hokejovú hviezdu, Do Košíc vtedy Pálffy pre virózu nepricestoval. V uplynulom týždni sa Košičania stretli so Skaličanmi v piatok, 23. novembra, v extralige po druhý raz. V médiách sa znova objavila správa: "Košice sa tešia na Pálffyho". A skutočne, tentoraz sa v Steel Aréne v drese hostí objavil. Opäť vyše sedem tisíc fanúšikov naživo videlo Pálffyho v akcii a hoci v Košiciach neskóroval, po jeho akciách a ideálnych prihrávkach pri zakladaní útokov veru nie jeden z nich poznamenal: "Je to pán hokejista."

V uplynulých piatich víťazných stretnutiach hokejistov HC Košice v sérii sa skvele rozstrieľal náš obranca Ivan Droppa. V zápase proti Kežmarku skóroval dva razy a dva góly strelil aj v Bratislave Slovanu. Na ľade úradujúceho majstra sa Košičanom podaril dokonalý zvrat, keď stav 2:0 z úvodu stretnutia otočili na 2:3, aby nakoniec v predĺžení zvíťazili. A čo hovorí na svoje dva góly Ivan Droppa? "Stál som v správnom čase na správnom mieste," odvetil stručne. Týmto víťazstvom Košičania prerušili víťaznú sériu bratislavského Slovana, ktorá trvala 11 zápasov. Belasí naposledy prehrali 13. októbra v Košiciach (2:7) a ďalšiu prehru zaregistrovali až 20. novembra doma, a to opäť s Košicami (3:4).

Pre zverencov trénera Jána Šterbáka a jeho asistenta Antona Tomka sa nedeľňajším súbojom v Nitre, v ktorom naši zvíťazili 5:1, začala štvorzápasová séria na ľade súperov. Včera odohrali predohrávaný zápas 33. kola z 9. decembra 2007 v Trenčíne. V piatok, 30. novembra, odohrajú po dohode s Liptákmi ďalší súboj vonku v Liptovskom Mikuláši a na ľade súpera sa predstavia aj v nedeľu, 2. decembra, v Poprade. Najbližší extraligový duel v Steel Aréne sa uskutoční až v utorok, 4. decembra, o 17.30 hod., kedy HC Košice privítajú Zvolen.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...