Vyhľadávanie:

Súper odvrátil prvý mečbal

Súper odvrátil prvý mečbal

Vo finálovej sérii hokejovej extraligy vedú Košice nad Skalicou na zápasy 3:1

Hokejisti HC Košice môžu už dnes rozhodnúť na domácom ľade o novom majstrovi. Po zdolaní Zvolena v semifinále sa s napätím očakával ich vstup do finále hokejovej extraligy. Ich finálovým súperom sa stala Skalica, ktorá v semifinále vyradila majstrovský Slovan Bratislava. Na tieto rozhodujúce súboje sa Košičania dobre pripravili. Konečne hrali dobre takticky, s obrovským nasadením, výborne korčuľovali a súperovi nedávali veľa priestoru na manévrovanie. V útoku boli naši aktívni a hráčov súpera neustále atakovali.

Po dvoch víťazstvách na ľade v Steel Aréne cestovali na ďalšie dve stretnutia do Skalice s úmyslom v obidvoch bodovať naplno. Do tretieho zápasu nenastupovali s tým, že budú vyslovene brániť. Bránili, ale s istotou a prehľadom tak, aby sa vyvarovali zbytočných chýb. Začali veľmi aktívne a sami dokázali využiť zaváhanie súpera. Už v úvode zápasu sa im podarilo streliť rýchly gól a ten ovplyvnil ďalší priebeh stretnutia. Kým naši hokejisti začali v treťom súboji viac hokejovo myslieť a na ľade tvoriť, hráči Skalice od svojho útočného štýlu, akým sa prezentovali v semifinálovej sérii proti Slovanu Bratislava, upustili. Aj keď chceli v úvodných troch finálových stretnutiach potvrdiť, že majú v ofenzíve obrovskú silu, tá sa z ich hokejok vytratila a doľahol na nich akoby útlm. Náš súper strelil v Steel Aréne v dvoch stretnutiach len tri góly a to bolo veľmi málo. Ich sebavedomie kleslo, aj preto nedokázali v treťom zápase nášmu tímu vzdorovať.

Košičania vyhrali a na zápasy viedli po nedeli 3:0. K vytúženému titulu im teda chýbal posledný krôčik. Mali prvý mečbal, ale štvrtý vzájomný zápas, ktorý sa hral v pondelok tohto týždňa, im v Skalici nevyšiel. Skončil sa nepochopiteľným debaklom, keď Skaličania vyhrali vysoko 8:2. Mnohí z fanúšikov si vtedy spomenuli na vlaňajšie finále medzi Košicami a Slovanom. Aj vtedy Slovan viedol na zápasy 3:0, stratil motiváciu a naši ďalšími tromi víťazstvami stav vyrovnali. O majstrovi sa rozhodlo až v siedmom súboji v Bratislave.

My však tentoraz očakávame, že vlaňajšok sa nebude opakovať a že náš terajší finálový súper to tak ďaleko nedotiahne. Všetci hráči i fanúšikovia veria, že sa o novom majstrovi rozhodne už dnes v piatom vzájomnom zápase. Nikto z nich si nepripúšťa, že by sme sa mali do Skalice ešte vrátiť. Titul chceme vybojovať na domácom ľade. Po desaťročnom pôste by sa to už konečne patrilo. Sme k tomu veľmi blízko, preto už dnes musíme využiť druhý mečbal a potom to na ľade i v hľadisku Steel Arény poriadne osláviť. Pri poslednom majstrovskom titule, ktorý Košice získali doma v roku 1999, boli zo súčasného kádra len dvaja hráči - Kledrowetz a Kmiť. Dnešný piaty finálový zápas sa začína o 17. hodine a opäť ho bude vysielať Slovenská televízia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...