Vyhľadávanie:

Súperovi uštedrili poltucet

Súperovi uštedrili poltucet

Hokejisti Cassovie Stars vyrovnali v súboji s Bohemiou Steelers stav série na zápasy 2:2

Hokej
Od začiatku stretnutia bolo pred obidvoma bránkami rušno. Strelecky sa domáci presadili až v druhej a tretej tretine, kedy zaznamenali poltucet gólov.

V čase, keď hokejisti HC Košice hrali svoje štvrťfinálové zápasy s Nitrou na ľade súpera, využili vo štvrtok uplynulého týždňa košický ľad hokejisti z U. S. Steel Košice. Naši reprezentanti z radov manažérov a obchodníkov z mužstva Cassovia Stars, sa už vo štvrtom vzájomnom súboji stretli s tímom českých zákazníkov Bohemia Steelers.

V predchádzajúcich troch vzájomných stretnutiach boli na tom lepšie naši hostia. Košičania iba v prvom zápase vyhrali 2:1, v ďalších dvoch meraniach síl už vyšli víťazne hostia po výsledkoch 6:3 a 4:0. Na tento štvrtý súboj sa hráči Cassovie Stars veľmi dobre pripravili. I keď nenastúpili v tom najsilnejšom zložení, svojho súpera napokon úspešne zvládli. Z majstrovského celku Vedenia, ktoré získalo v tomto roku titul majstra U. S. Steel Košice v hokeji, totiž v zostave chýbali viceprezidenti Anton Jura a Miroslav Kiraľvarga.

Ako hosť však v domácom tíme nastúpil prezident HC Košice Ľubomír Veme a kuriozitou bolo, že na pozvanie našich v deň zápasu priletel z USA ďalší hosť z Metallie, ktorý sa venuje obchodovaniu s Čínou Jonathan Weinstein. Ten sa po stretnutí vrátil späť za more, a tomuto jeho činu sa hovorí láska k športu. Zápas sa začal slávnostným buly, ktorý vhodil viceprezident pre obchod Joseph R. Sherrbaum a na zápase bol tiež okrem iných hostí prítomný aj prezident U. S. Steel Košice Christopher Navetta.

Po vyrovnanej prvej tretine, v ďalších dvoch dvadsaťminútovkách hokejisti Cassovie Stars herne prevýšili ambiciózneho súpera a svoju útočnú aktivitu dokázali vyjadriť aj strelecky. Domáci zvíťazili 6:0 (0:0, 3:0, 3:0) a hosťom z Českej republiky nedovolili streliť ani len čestný úspech. Hoci ich hráči šance na to mali, najmä v úvodnej tretine Kašpar, a po ňom v druhom dejstve Kasperlík i Souček, ale nedokázali skórovať ani do odkrytej časti bránky.

O poltucet nášho tímu sa dvoma gólmi pričinil Michael Rogers, po jednom góle pridali Ľubomír Veme, Július Lang (po prihrávke Miroslava Maďara), Viktor Udodik, (puk mu "naservíroval" Rusič) a Ján Faith, (na gól mu prihral Marcel Palai). Na toto štvrté vzájomné stretnutie nastúpili obidve mužstvá v týchto zostavách:
Bohemia Steelers - brankár Kozárik, obranné dvojice tvorili Harvánek a Kašpar, Kasperlík s Homolom, Oravec so Žabkom a útoky hrali v zložení Vobořil - Zedník - Mašín, Manda - Vertaľ - Mareš, Bail - Šmíd - Šťastný, Uhrík - Souček - Jokeľ.

Cassovia Stars - brankár Bziňák, obranné dvojice Staš s Faithom, Jesenský s Perunom, Kuzár so Šestákom a Bajus s Rusičom, útoky Lang - Maďar - Palai, Veme - Kováč - Rogers, Weinstein - Bolf - Fitz, Udodik - Stollár - Kurák.

Po stretnutí absolvovalo ešte desať hráčov z každého tímu samostatné nájazdy. Aj v nich boli úspešnejší hokejisti z Cassovie Stars, ktorí zvíťazili 6:4. Z víťazného mužstva trestné strieľania premenili Lang, Maďar, Weinstein, Veme, Perun a Fitz, (nepremenili Palai, Udodik, Rusič a Šesták), za porazených boli úspešní Zedník, Vobořil, Mareš a Kasperlík (nepremenili Mašín, Vertaľ, Manda, Harvánek, Oravec a Šťastný).

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...