Vyhľadávanie:

Súťaž o najúspešnejšieho olympionika roka

Súťaž o najúspešnejšieho olympionika roka

Už pätnásť ročníkov letných olympiád a desať ročníkov zimných olympiád máme za sebou. Postupne budujeme tradíciu športových súťaží v rámci zdravej rivality pracujúcich U. S. Steel a ich rodinných príslušníkov či v zime, či v lete. Stalo sa už pravidlom, že mnohí športovo zdatní rekreační športovci štartujú vo viacerých disciplínach a voláme ich obojživelníkmi. Preto sme pre takýchto športovcov vyhlásili v tomto roku súťaž o najúspešnejšieho olympionika U. S. Steel Košice.

Pre zamestnancov železiarní je to niečo nové, preto sme dôkladne pripravili hodnotiace kritéria, bodovanie a pravidlá. Súťažné obdobie v tomto roku je od 9. januára, kedy sme prvými zápasmi hokejového šampionátu otvorili zimnú časť olympiády, až do 9. septembra, kedy sa uskutoční vyhodnotenie súťaží letnej olympiády. Vyhlásenie výsledkov tejto súťaže chceme uskutočniť 22. septembra na slávnostnom vyhodnotení letnej olympiády. Vyhlasujú sa traja najúspešnejší olympionici, ktorí získajú poháre a medaily s nápisom Najúspešnejší športovec - olympionik USSK 2006. Okrem toho trojicu najúspešnejších prijme viceprezident pre ľudské zdroje, pod ktorého patronátom sa táto súťaž koná.

V rebríčku najúspešnejších sa hodnotia športovci do 20. miesta. A teraz, aké bude hodnotenie. Každá účasť športovca bude hodnotená podľa dosiahnutého umiestnenia v súťažiach takto: víťaz získa 6 bodov, na 2. mieste 5 bodov, na 3. mieste 4 body, na 4. mieste 3 body, na 5. mieste 2 body a na 6. mieste 1 bod. Pritom každý musí byť zamestnancom spoločnosti v U. S. Steel Košice, záväzne prihlásený do súťaží letnej a zimnej olympiády, regulárne prezentovaný na štarte a v cieli pretekov a napokon musí byť športovo aj eticky na zodpovedajúcej úrovni.

Ako príklad uvedieme niektorých športovcov z uplynulých olympiád, ktorí súťažili vo viacerých športových odvetviach. Bartolomej Ištoňa - beh na lyžiach, cyklistika, kolieskové korčule, hokej, Imrich Lelkeš - beh na lyžiach, obrovský slalom, cyklistika, hokej, beh na 10 km, Jozef Sciranko - beh na lyžiach, beh na 10 km, Lucia Petrovičová - cyklistika, kolieskové korčule, squash, hokej.

V tomto roku, kedy sme vyhlásili túto súťaž, je po zimnej olympiáde bodovo hodnotených 30 športovcov, ktorí sa umiestnili v jednotlivých disciplínach na prvých troch priečkach. Najviac bodov 12 má zatiaľ Lucia Petrovičová, za ňou si Peter Bencko na svoje konto pripísal 9 bodov. Ďalších 11 olympionikov získalo po 6 bodov, 12 pretekárov má po 5 bodov a 5 pretekárov po 4 body.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...