Vyhľadávanie:

Suverenita vlaňajšieho majstra

Suverenita vlaňajšieho majstra

V uplynulom týždni sa začal olympijský hokejový turnaj O majstra U. S. Steel Košice

Hokej
Takto dopravili po piatykrát v zápase puk do bránky Dopravy hokejisti z Vedenia. Autorom piateho gólu bol v druhej tretine Rogers.

Úvodnými zápasmi TVa - Energetika a Vysoké pece - Údržba odštartovalo desať účastníkov v dvoch skupinách hokejové majstrovstvá U. S. Steel Košice pre rok 2005. Týmto šampionátom sa zároveň začala prvá časť tohtoročného IX. ročníka zimnej olympiády pracujúcich našej spoločnosti, ktorá bude mať pokračovanie druhou časťou 12. februára pretekmi v behu na lyžiach. Vyvrcholením zimnej olympiády bude tretia časť 19. februára na Jahodnej, kde sa na záver uskutočnia preteky v snowboarde, v obrovskom slalome, súťaž detí v rámci Memoriálu Jána Tichého i Detský zimný karneval.

Na slávnostnom otvorení hokejového olympijského turnaja sa zúčastnili viceprezidenti Scott Pape a Miroslav Kiraľvarga, ktorý je aktívnym hráčom tímu Vedenia, ako aj predseda Rady odborov OZ METALURG U. S. Steel Košice Mikuláš Duľa. Už úvodné stretnutia v uplynulom týždni naznačili, že o titul i o medaily sa popasujú favorizované celky Vysokých pecí, Teplej valcovne, Vedenia, ZHD, Studenej valcovne i Oceliarne, ktoré majú zatiaľ na svojom konte prvé víťazstvá. A podľa priebehu hry aj najväčšie ambície postúpiť medzi kvarteto najlepších. Príjemným prekvapením bola účasť početných skupín fanúšikov z jednotlivých závodov na stretnutiach svojich tímov. Tí majú možnosť vidieť v súbojoch na ľade mnohých terajších zamestnancov U. S. Steel Košice, ktorí boli v minulosti aktívnymi prvoligovými hráčmi, ako aj ďalších odchovancov železiarenského hokeja, ktorí skončili s aktívnou činnosťou ešte v juniorskom veku. V jednotlivých skupinách sme v štyroch hracích dňoch zaregistrovali tieto výsledky:

A skupina

Teplá valcovňa - Energetika 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Od začiatku sa hral vyrovnaný hokej, s dôrazným bránením na obidvoch stranách. Prvú veľkú šancu mal domáci Németh, ale z dobrej pozície mieril len do brankára. Na druhej strane Sabo nevyužil gólovú šancu a tak sa o všetkom rozhodlo až v poslednej tretine. V 9. min. otvoril skóre Pavlov a o minútu na to Fábry po sóle druhým gólom poistil zaslúžene víťazstvo domácich.

Hutnícka druhovýroba - Koksovňa 5:3 (3:0, 2:2, 0:1)
O víťazstve ZHD sa rozhodlo už v úvodnej tretine, keď získali trojgólový náskok. Hostia v ďalších dvoch tretinách pridali na aktivite, znížili na 4:2, ale na zvrat vo vývoji zápasu už nemali síl. Tri góly víťazov zaznamenal Ogurčák, po jednom pridali Vartáš a Nižník. Za koksárov boli strelecky úspešní Droppa, Ruščin a Uhrín.

Studená valcovňa - Energetika 4:2 (2:0, 1:1,1:1)
Vlaňajší finalista, hokejisti z SVa, začali tento súboj vo veľkom štýle, škoda len, že nevyužili množstvo gólových šancí na skórovanie. Energetici prepli na vyššie obrátky až v ďalších dvoch tretinách a boli favoritovi vyrovnaným súperom. Dva góly domácich strelil Hrabčák, po jednom zaznamenali Bačo a Srnka, za hostí skórovali Piga a Bocko.

Hutnícka druhovýroba - Teplá valcovňa 2:2 (0:2, 0:0, 2:0)
Úvod sa vydaril hráčom z TVa, ktorí si v prvej tretine vypracovali množstvo šancí, a po strelách R. Gajdoša a Kolesára, získali dvojgólový náskok. Lenže v ďalšom priebehu hry hostia poľavili v aktivite a domáci to využili. V záverečnej tretine najprv dvoma gólmi N. Ogurčáka vyrovnali, potom však mohli strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Tutové gólové šance však N. Ogurčák, a po ňom ani Cmorjak, nevyužili a tak hrdinom zápasu bol domáci brankár Vilmon, ktorý skvelými zákrokmi zachránil svoj tím od straty bodov.

B skupina

Vysoké pece - Údržba 7:0 (1:0, 4:0, 2:0)
Lepšie začal vlaňajší majster z VP, keď už v 5. minúte ich kapitán Fedič otvoril skóre. Keď v úvode druhého dejstva strelil Krušpán druhý gól a o necelé štyri minúty zaznamenali vysokopeciari v rozpätí jednej minúty dva góly, bolo jasné, že to myslia s obhajobou titulu vážne. Hostia sa síce snažili ohroziť Dragana v bránke VP, ale napokon sa im nepodarilo streliť ani len čestný úspech. Góly víťazov zaznamenali: Krušpán 3, Fedič, Kelemeš, Žabka a Bořík.

Doprava - Vedenie 3:10 (0:3, 1:5, 2:2)
Mužstvo Vedenia má v tomto ročníku tie najvyššie ambície. V "našpikovanom" kádri sa okrem viceprezidentov Juru a Kiraľvargu v tíme predstavili aj GM pre technický servis zákazníkom Rogers a CEO a prezident U. S. Steel Corporation z Pittsburghu John Surma. Po raketovom úvode hokejisti z Vedenia napokon zvalcovali svojho súpera, ktorý až v poslednej tretine kládol aký-taký odpor skvele kombinačne hrajúcim hosťom. Dva góly domácich strelil Hriňák, jeden pridal Nikitinskij, za hostí po 2 góly zaznamenali Kuzár, Rogers a Veliký, po jednom góle strelili Surma, Lang, Rusič a Kováč.

Oceliareň - Údržba 13:1 (3:1, 4:0, 6:0)
Iba v úvodnej tretine sa hostia snažili držať krok so súperom a podarilo sa im aj skórovať. Potom už favorizovaní oceliari hrali s maximálnou sústredenosťou na plný plyn. Snaživého súpera, ktorému s pribudajúcimi minútami ubúdali sily, ani na chvíľu nešetrili a jeho konto zaťažili viac než tuctom gólov. Pri streleckej chuti bol domáci J. Tóth, ktorý strelil 4 góly, 2 góly zaznamenali Franc a Štefáni, po jednom pridali Duda, Rohaľ, Krajňák, Novota a Kelíšek. Úspešným strelcom Údržby bol Molčák.

Doprava - Vysoké pece 2:7 (0:1, 0:4, 2:2)
Na prekvapenie sa v úvodnej tretine hokejový uragán zo strany majstrovského celku Vysokých pecí nekonal. Hráči z Dopravy totiž boli hosťom vyrovnaným súperom a iba skvelý výkon brankára Dragana odvrátil núkajúcu sa šancu domácich na nečakaný vývoj skóre. Hostia sa presadili až v závere úvodnej tretiny a potom už pevne prevzali réžiu hry na svoje hokejky. Po výraznom päťgólovom vedení v záverečnej tretine už len kontrolovali vývoj zápasu, čo domáci využili na skorigovanie výsledku. Za Dopravu 2 góly strelil Nikitinskij, za vysokopeciarov po 2 góly zaznamenali Krušpan a Fedič, po jednom góle pridali Kelemeš, Petrovičová a Bořík.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...