Vyhľadávanie:

Suverénny štart favoritov

Suverénny štart favoritov

Úvodnými zápasmi sa začal 41. ročník hokejových majstrovstiev U. S. Steel Košice

Už tradične začiatkom januára každoročne odštartujú športové aktivity v našej spoločnosti hokejisti. Ich tohtoročný šampionát o Pohár prezidenta U. S. Steel Košice a o nového majstra pre rok 2008, ktorý sa koná v rámci Zimnej olympiády U. S. Steel Košice 2008, sa začal v pondelok, 7. januára, úvodnými zápasmi Oceliareň - Koksovňa a Vedenie - Expedícia.

Tucet mužstiev bude bojovať v dvoch skupinách na ľade Steel Arény až do 23. februára, kedy bude známy víťaz. V skupinách sa hrá systémom každý s každým, štyri najlepšie celky zo skupín postúpia do štvrťfinále, ktoré sa bude hrať vyraďovacím systémom a víťazi štyroch zápasov do semifinále, kde kvarteto najlepších bude bojovať už o medaily i o konečné umiestnenie na prvých štyroch priečkach.

Po úvodnom zápase, v ktorom vlaňajší finalisti z oceliarne hravo zdolali koksárov vysoko 11:0, sa na ľade v Steel Aréne uskutočnil slávnostný ceremoniál otvorenia hokejových majstrovstiev. Predseda organizačného výboru Ján Caban privítal nielen hostí - prezidenta spoločnosti Davida H. Lohra, predsedu Rady odborov OZ METALURG U. S. Steel Košice Mikuláša Duľu, viceprezidenta pre ľudské zdroje Martina Pitoráka a riaditeľa Vonkajších vzťahov Jána Baču, ale aj hráčov dvanástich mužstiev, ktoré štartujú na šampionáte.

Otvárací ceremoniál spestrili svojím vystúpením členky a členovia krasokorčuliarskeho klubu Kraso Centra Košice. Po príhovore prezidenta D. Lohra, ktorý hokejové majstrovstvá slávnostne otvoril, nasledovalo symbolické buly. Medzi hokejky kapitánov tímov večerného zápasu Vedenie - Expedícia puk spoločne vhodili D. Lohr a M. Duľa. Podobne ako v prvom zápase, aj v druhom suverénne vyhral úradujúci majster a obhajca cennej trofeje tím z Vedenia, ktorý zdolal Expedíciu 7:2.

A skupina

Oceliareň - Koksovňa 11:0 (2:0, 2:0, 7:0)
Oceliari hrali vlani vo finále a v tomto ročníku sa určite budú chcieť dostať do záverečných bojov o titul. V zápase proti Koksovni to svojím výkonom potvrdili a svojho snaživého súpera doslova zvalcovali dvojciferným výsledkom. Koksári nepôsobili odovzdaným dojmom, mali aj šance, ale v rozhodujúcich okamihoch nedokázali streliť ani len čestný úspech. Pri streleckej chuti boli Kimák a Štefáni, ktorí strelili po 3 góly, 2 góly zaznamenal Blaško a po jednom pridali Tóth, Franc a Rohaľ.

B skupina

Vedenie - Expedícia 7:2 (2:1, 3:1, 2:0)
Trojnásobný majster a obhajca trofeje tím Vedenia potvrdil úlohu favorita, hoci sa v úvodnej tretine rozbiehal pomaly. Hostia hrali bez rešpektu a svojmu súperovi boli vyrovnaným partnerom. V ďalších dvoch tretinách však hráči Expedície nestačili so silami, domáci zlepšili kombinačnú hru i dôraz v koncovke a skóre v ich prospech začalo narastať. Po 2 góly Vedenia strelili Lang a Jacko, po jednom zaznamenali Nižník, Kuzár a Dutko. Za hostí skórovali Fábry a Galo.

Včera sa po uzávierke Ocele východu hrali stretnutia Vysoké pece - Teplá valcovňa a Studená valcovňa - Energetika. Dnes, vo štvrtok, 10. januára, sú na programe stretnutia: o 18. hodine Doprava - ZHD a o 19.30 hod. BSCe - Údržba. Šampionát pokračuje v sobotu, 12. januára, zápasmi: o 18. hodine Energetika - Oceliareň a o 19.30 hod. Teplá valcovňa - Vedenie. Program v budúcom týždni: v pondelok, 14. januára, sa o 18. hodine stretnú ZHD - Studená valcovňa a o 19.30 hod. Údržba - Vysoké pece.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...