Vyhľadávanie:

Ťahajú sa vyššie

Ťahajú sa vyššie

Hádzaná
Jeden zo svojich troch gólov strieľa Mazák. Zo stretnutia hádzanárov Košice - Hranice 35:18.

Spoločná česko-slovenská súťaž hádzanárov (HIL) pokračovala cez víkend zápasmi 21. kola. V tomto roku sa od 12. februára odohralo v tejto súťaži už 6 kôl, v ktorých si hádzanári nášho 1. MHK Košice počínali so striedavými úspechmi.

Zaregistrovali tri víťazstvá a tri prehry. Prehry utŕžili na palubovkách svojich súperov v Prešove, v Sečovciach i v Považskej Bystrici, zato doma ani raz nezaváhali a postupne zvíťazili nad ŠKP Bratislava, Kostelcom a naposledy cez víkend zdolali Hranice. Najmä víťazstvo 35:18 (15:7) nad Hranicami bolo najvýraznejšie a zverenci trénera Gabriela Schmiedta ho dosiahli bez väčších problémov. A to i napriek tomu, že z predchádzajúceho súboja v Považskej Bystrici si zranenia priniesli štyria naši hráči.

V priebehu jarnej časti posilnil náš tím nový hráč Nagy zo Sečoviec, ktorý sa v nedeľu prezentoval nielen dobrou hrou, ale aj streľbou, keď konto súpera zaťažil piatimi gólmi. Ale v ešte lepšom svetle sa v našom tíme prezentoval kanonier Martin Strapko, autor desiatich gólov, ktorý po zápase zhodnotil hru Košičanov slovami: "Vedeli sme, že máme zranených štyroch hráčov zo základnej zostavy a už počas tréningov sme sa na svojho súpera aj v tomto duchu pripravovali. Proti súperovi z konca tabuľka sme si nič iné ako víťazstvo nepripúšťali. Pomalšie sme sa síce rozbiehali, keď v 10. minúte bol stav 4:5, ale potom sme definitívne prevzali réžiu hry do svojich rúk a výsledkom nášho snaženia bolo výrazné 17-gólové víťazstvo."

A pritom naši hráči množstvo gólových šancí zahodili. Tri doterajšie víťazstvá hádzanárov Košíc v jarnej odvete pomohli mužstvu vyšplhať sa v tabuľke so ziskom 21 bodov na 7. miesto. Pred play off sú zatiaľ tretím slovenským mužstvom v tabuľke, ale doťahujú sa na nich Nové Zámky. V najbližšom kole cestujú Košičania túto sobotu do Zubří, ale potom v stredu 16. marca na domácej palubovke privítame o 17.30 h. práve spomínaného obávaného súpera z Nových Zámkov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...