Vyhľadávanie:

Tajuplná cestička poznania a múdrosti

Tajuplná cestička poznania a múdrosti

Minulý týždeň v piatok, 2. októbra, mali v Základnej škole na Moussonovej ulici 4 v Michalovciach malú slávnosť. V prítomnosti primátora mesta V. Záhorčáka a ďalších pozvaných hostí v areáli školy otvorili náučný chodník, ktorý nazvali Tajuplná cestička poznania a múdrosti. Podarilo sa ho vybudovať vďaka grantovému programu košickej oceliarne pod názvom Kde a ako budeme bývať, do ktorého sa v lanskom kole zapojila aj michalovská škola. Jej vedenie si pochvaľuje i spoluprácu s Občianskym združením Sosna, ktorá je administrátorom grantového programu.

Ekologický náučný chodník vznikol aj vďaka usilovným rukám a sponzorom z radov rodičov, žiakov, pedagogických i nepedagogických zamestnancov. Zásluhu na tom, že sa dobrá vec podarila majú aj L. Paľová, J. Kehlová a R. Perunková, ktoré projekt napísali.

Na ôsmich stanovištiach v prírodnom areáli školy si môžu záujemcovia pozrieť mnoho zaujímavostí z ríše rastlín a živočíchov, pomôžu im pritom náučné tabule. Príležitosť objavovať prírodné zákutia školy dostali mladí i starší.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...