Vyhľadávanie:

Tenisti chorým deťom

Tenisti chorým deťom

Košické Centrum pre cystickú fibrózu má nový diagnostický prístroj. Stál 4 000 eur (120 504 korún) a zadovážiť ho pomohli organizátori, sponzori a návštevníci tenisového turnaja ATP Challenger Tour Edymax Holding Košice Open, ktorý sa uskutočnil v júni tohto roku. Dobrovoľné vstupné počas podujatia, príspevky a finančné prostriedky z dražby tenisových predmetov, do ktorej sa aktívne zapojili aj prezident košickej oceliarne George F. Babcoke a viceprezident pre riadenie externých služieb a vzťahov Miroslav Kiraľvarga, totiž išli na nákup prístroja na diagnostiku cystickej fibrózy u detí.

"Na prístroji sme už vyšetrili prvých pacientov, veľmi si ho pochvaľujeme," neskrývala potešenie Anna Feketeová, primárka Centra pre liečbu cystickej fibrózy pri I. klinike detí a dorastu Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach. Na Slovensku disponovalo donedávna týmto prístrojom len jedno bratislavské súkromné centrum.

"Sú to vždy veľmi príjemné pocity," podotkol technický riaditeľ tenisového turnaja Branislav Stankovič. "Môžeme pomôcť viacerým ľuďom a z toho mám naozaj veľkú radosť. A určite nielen ja. Chcem sa poďakovať fanúšikom, ktorí chodili v Košiciach na tenis a dobrovoľným vstupným pomohli tejto myšlienke, i partnerom, ktorí venovali veci do dražby a nakoniec aj tým, ktorí si ich kúpili. Som rád, že sme prospeli dobrej veci."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...