Vyhľadávanie:

Termíny pretekov sú známe

Termíny pretekov sú známe

Maratónsky klub Košice aj v tomto roku organizuje dlhodobú súťaž vytrvalcov

Tohtoročnú bežeckú sezónu odštartovali vytrvalci 1. marca Zimným behom Olšavskou dolinou. Preteky na 16 km v Blažiciach sú už tradične prvými pretekmi zo šestnástich nominovaných, ktoré tvoria dlhodobú celoročnú súťaž pod názvom Východoslovenská veľká cena vytrvalcov (VVCV). Súťaž potrvá do 4. októbra 2015 a organizátori ju zakončia Medzinárodným maratónom mieru v Košiciach. Účastníkom súťaže sa môže stať každý občan Slovenskej republiky bez prihlásenia, ktorý absolvuje aspoň jedny preteky zaradené do VVCV. Do súťaže o ceny v štyroch kategóriách mužov a dvoch kategóriách žien budú zaradení iba tí pretekári od 18 rokov, ktorí absolvujú minimálne šesť pretekov zo šestnástich. Aj keď sa niektorí zúčastnia väčšieho počtu pretekov, do konečného poradia sa každému z nich započítajú body len zo šiestich bežeckých podujatí. O poradí pretekárov rozhoduje súčet získaných bodov pridelených za dosiahnuté časy, ale tento súčet sa môže zvýšiť o 5 bodov za každé absolvované preteky zaradené v tomto roku do VVCV, v ktorých súťažiaci štartoval. Oficiálne vyhlásenie konečných výsledkov VVCV 2015, spojené s odovzdávaním cien najlepším, sa uskutoční na valnom zhromaždení Maratónskeho klubu v decembri tohto roka.

Po Blažiciach sa vytrvalci stretli v uplynulú nedeľu v Čečehove, kde sa konal Čečehovský polmaratón. V marci sa uskutočnia aj tretie preteky v poradí, a to v nedeľu 22. marca v Sačurove. Sačurovská pätnástka je zároveň Memoriálom Heleny Slukovej. Ďalšie preteky sa potom budú konať v nasledujúcich termínoch:

V sobotu 11. apríla to bude v Košiciach Furčiansky maratón - Memoriál Štefana Semana, na nedeľu 19. apríla je naplánovaný Budimírsky polmaratón a v piatok 1. mája sa v Michalovciach uskutoční Podvihorlatský maratón. V nedeľu 10. mája sa v Stropkove bude konať Stropkovská dvadsiatka a v nedeľu 7. júna absolvujú bežci vo Vyšnej Šebastovej beh na 15 km pod názvom Šebešská pätnástka. V sobotu 20. júna to bude polmaratón na trati Košice - Seňa, v nedeľu 5. júla sa v Prešove pripravuje beh na 15 km pod názvom Prešovská horská pätnástka. V júli, konkrétne v nedeľu 12. 7., sa už tradične v Štrbe uskutoční Malý štrbský maratón, ktorý bežci absolvujú na 31 km trati a o týždeň neskôr sa v nedeľu 19. júla v obci Banské postavia na štart Bančanskej desiatky. V nedeľu 26. júla budú v Strážskom preteky na 10 km pod názvom Laborecká desiatka. Organizátori v Šaci pripravujú v auguste, 16. 8., Beh údolím Idy na 10 km, v sobotu 5. septembra bude vo Veľkých Kapušanoch Beh Kapušianskou pláňavou a v nedeľu 4. októbra sa v Košiciach uskutoční 92. ročník Medzinárodného maratónu mieru.

V prípade, že sa niektoré z týchto šestnástich pretekov neuskutočnia, náhradnými pretekmi budú v nedeľu 2. augusta Malý kavečiansky maratón v Kavečanoch a v nedeľu 18. októbra Žipovská desiatka v Nižnom Žipove.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...