Vyhľadávanie:

Teším sa na novú prácu

Teším sa na novú prácu

S viceprezidentom USSK pre technológiu Patrickom J. Mullarkeym

Post viceprezidenta U. S. Steel Košice pre technológiu zastáva od 1. januára tohto roku Patrick J. Mullarkey. Oceliarstvu sa venuje viac ako štvrťstoročie, prácu v košickej hute považuje za príležitosť podieľať sa na jej rozvoji.

· V Košiciach ste necelý týždeň, stihli ste vidieť niektoré prevádzky firmy, dokonca ste navštívili aj hutu v Srbsku. Aký dojem na vás urobili?
Prvé, čo som si všimol, bola bezpečnosť práce. Vidieť, že je pre firmu prioritou a že jej prikladá veľkú dôležitosť. Zodpovedný postoj k vlastnej bezpečnosti i bezpečnosti kolegov som videl aj u ľudí. Oceňujem tiež čistotu a poriadok. Pracoviská sú udržiavané. Je evidentné, že úsilie venované bezpečnosti prináša výsledky - v Srbsku i v Košiciach.

· Čo všetko ste vedeli o našej oceliarskej firme pred príchodom na Slovensko?
Do U. S. Steel som nastúpil v marci roku 2000, v čase, keď sa už pripravovala transakcia s košickou hutou. Vedel som, že je to veľký závod, že v ňom pracuje veľa dobrých zamestnancov a keď došlo k prvým výmenám zamestnancov, pomyslel som si, že by to mohla byť aj pre mňa dobrá príležitosť.

· Podliehajú vám úseky technického rozvoja a výskumu a vývoja. Uplynulých šesť rokov bolo bohatých na investície: pred dokončením je najväčšia z nich, pozinkovacia linka číslo 3, výskum a vývoj má centrá excelencie pre elektroocele, uhlie a koks i štatistiku, ktoré poskytujú služby európskym i americkým zákazníkom. Aká je vaša vízia budúcnosti?
V prvom rade ďalej sa zlepšovať v oblasti poskytovania služieb našim zákazníkom v Európe i v USA. V inžinieringu má v súčasnosti prioritu systematické sledovanie projektov technického rozvoja - plánovanie, predpovedanie, analýza i čerpanie prostriedkov takzvaného CAPEX programu, čo je program prípravy a realizácie.

· Stihli ste už vidieť naše mesto?
Bývam na Hlavnej ulici, odkiaľ mám na mesto pekný výhľad. V okolí mesta som si všimol malebné pohoria. Ľudia sú priateľskí a milí.

· Môžete prezradiť niečo o vašom súkromí?
Som ženatý s manželkou Carol dvadsaťpäť rokov. Máme tri dcéry. Najstaršia má dvadsaťtri rokov a študuje medicínu na univerzite v Chicagu. Prostredná, dvadsaťročná, navštevuje strednú zdravotnú školu. Najmladšia má jedenásť rokov, je žiačkou základnej školy. Carol i najmladšia dcérka pricestovali do Košíc so mnou.

· Čo robíte najradšej, ak práve nepracujete?
Mám rád prechádzky v prírode a tiež lyžujem. Baví ma cestovať a spoznávať nové krajiny, ľudí, zvyklosti. Verím, že budem mať príležitosť bližšie spoznať aj Slovensko. Dcérka rada jazdí na koni, pláva, hrá na klavír. Chceme, aby v týchto aktivitách pokračovala aj tu. Musím povedať, že sa jej darí veľmi dobre spoznávať prvé slovenské slová.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...