Vyhľadávanie:

Tešiť sa môžu valcovači a vysokopeciari

Tešiť sa môžu valcovači a vysokopeciari

Hutníkom slúži ďalšie bistro, do konca roka pribudnú ešte dve

Už niekoľko mesiacov majú hutníci možnosť využívať ponuku dvoch bistier zriadených v priestoroch bufetov Oceliareň a TŠP. V súlade s projektom riešiacim skvalitňovanie stravovacích služieb k nim v uplynulých dňoch pribudlo ďalšie - v bufete Radiátorovňa. "Do prevádzky sme ho uviedli koncom minulého mesiaca," konštatovala Adriana Mihálová, generálna manažérka pre motiváciu a vzťahy s odborovými organizáciami. "Očakávame, že stravovacie služby bistra budú využívať všetci zamestnanci spádovej oblasti. Ďalšie bistro plánujeme otvoriť už koncom tohto mesiaca v bufete Žíhareň a ešte v tomto roku aj v bufete Montážnik."

O vynovenie priestorov sa postarala spoločnosť U. S. Steel Košice, novú gastro technológiu dodala firma Sodexo. "Realizačný projekt vypracoval ITES z útvaru Inžinierskych činností, samotné rekonštrukčné práce, ktoré sa neobišli bez búračiek, mala na starosti dcérska spoločnosť Reliningserv," uviedla projektová manažérka infraštruktúry Alena Slivková. "Pri stavebných úpravách sa bralo na zreteľ, aby priestory vyhovovali okrem iných požiadaviek aj hygienickým predpisom. Stavbári vymurovali nové priečky, osadili zárubne a nové dvere, urobili nové podlahy a obklady stien, nové podhľady v miestnosti pre termo porty, steny po oprave poškodených častí dostali nové, vode odolné nátery."

Firma Sodexo sa podľa slov manažérky predaja Marty Tözserovej postarala o zadováženie nových výdajných pultov na teplú stravu, fritéz, chladiacich presklených vitrín, chladničky i mrazničky na uchovávanie polotovarov, zariadenia na umývanie gastro nádob, pribudol tiež nový riad a príbory.

Z bývalého priestorovo skromnejšieho bufetu je dnes svetlé, vzdušné stravovacie zariadenie s jedálenskými stolmi, ktoré znesie aj najprísnejšie kritériá. Bistro plynule nadväzuje na predajnú časť bufetu. Ponuka na obidvoch miestach je naozaj bohatá. V čase našej návštevy si mohli železiari na tzv. teplej strane pochutiť nielen na desiatovej polievke, základných jedlách, ktoré dostať v každej klasickej závodnej jedálni vo firme, ale aj na tzv. minútkových jedlách s rôznymi prílohami. "Denne," uviedla šéfka strediska Eva Eliášová, "sa minie aj päťdesiat porcií minútok. Ale záujem je aj o základné obedňajšie menu, teplé klobásy, jaternice, placky a rovnako o chladenú stravu."

"Či mi chutí? Ale áno, varia celkom dobre. K jedlám nemám žiadne výhrady, som spokojná," dala nám vedieť pani Vašková z divízneho závodu Radiátory a rúry, ktorá si práve sadala k stolu. "Viacerí by sme však privítali, keby mali otvorené aj večer. Už sme o tom hovorili aj s majstrami..."

Nateraz si tu hutníci môžu prísť dať niečo pod zub od siedmej hodiny ráno do popoludnia do pol šiestej, každý deň okrem sobôt a nedieľ. Zatvorené je iba počas krátkych hygienických prestávok.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...