Vyhľadávanie:

Testovanie na COVID-19 aj v U. S. Steel Košice

Testovanie na COVID-19 aj v U. S. Steel Košice

Vďaka spolupráci s mestom Košice bolo v termíne od 8. do 11. januára 2021 otvorené testovacacie miesto aj v priestoroch našej fabriky, pri budove Vonkajších vzťahov.

Možnosť dať sa otestovať využili stovky zamestnancov, ale aj ich rodinní príslušníci, či obyvatelia Košíc. Mnohí využili pri výbere testovacieho miesta aj informácie o obsadenosti prostredníctvom živého prenosu na kanáli youtube. Čakacie doby v prvý deň boli maximálne 70 minút, v ďalšie dni už testovanie postupovalo len s malými čakacími lehotami.

V priebehu prvých troch dní bolo pretestovaných 2 522 ľudí, z nich bolo 1 240 zamestnancov. Pozitívne výsledky testov malo 67 ľudí. Po dohode s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ) testovacie miesto v areáli U. S. Steel Košice fungovalo aj celý minulý týždeň.

Časy boli prispôsobené nástupom zmien v USSK. Od utorka 12. januára 2021 sa preto testovalo v intervaloch od 6.30 do 11.30 hod. a po dvojhodinovej prestávke potom od 13.30 do 18.30 hod.

Do utorka tohto týždňa sa prišlo dať otestovať 6 825 ľudí, pozitívnych bolo 245. Z počtu otestovaných bolo takmer 50 % železiarov. K termínu 18.1.2021  je aktuálne 313 pozitívnych zamestnancov našej spoločnosti a v karanténe kvôli pozitívne testovaným rodinným príslušníkom alebo kolegom ostáva ďalších 240 ľudí. Do práce sa vrátilo vyše 500 preliečených ľudí.

Vyzývame zamestnancov, aby chodili na testy priebežne a naďalej obmedzovali kontakty medzi pracovnými zmenami. Už test z 18. 1. môžu použiť pri nástupe do práce 27. januára, keď sú zamestnávatelia povinní kontrolovať absolvovanie negatívneho testu. Pravdepodobnosť negatívneho výsledku sa zásadne zvýši opakovaným testovaním.

Testovať sa bude v areáli U. S. Steel Košice dovtedy, kým si to bude vyžadovať pandemická situácia. O akýchkoľvek zmenách vás budeme informovať na intranete a na webe: https://www.usske.sk/sk/spolupraca/covid/uvod

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...