Vyhľadávanie:

Tisíce darcov pre tisíce obdarovaných

Tisíce darcov pre tisíce obdarovaných

Košice, 9. december 2019 –  Benefičným vianočným koncertom vyvrcholia 13. decembra v Štátnom divadle Košice charitatívne aktivity spoločnosti U. S. Steel Košice, jej zamestnancov aj nadácie. Už devätnásť rokov sa hutníci popri výrobe železa a ocele systematicky venujú ľuďom odkázaným na pomoc. Podporujú detské domovy, sociálne aj zdravotnícke zariadenia. Každoročne organizujú v predvianočnom čase finančnú zbierku na zlepšenie medicínskeho vybavenia a služieb pre obyvateľov mesta a regiónu. Tohtoročný dar tisícov hutníkov, ktorí sa do zbierky zapojili, pôjde na kúpu ultrazvuku a ďalších špeciálnych prístrojov, potrebných na diagnostiku a liečbu pacientov s ochoreniami obličiek a močového ústrojenstva. Vyzbieraná suma pre Urologickú kliniku Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach, ktorá ročne vyšetrí 12 tisíc pacientov z celého východného Slovenska,  bude zverejnená na benefičnom koncerte.

Som nesmierne hrdý na svojich kolegov, ktorí mnoho rokov pomáhajú deťom i dospelým, čeliacim v živote mnohým úskaliam. Pomáhajú nielen finančne, ale venujú v prospech druhých stovky hodín svojho osobného času a zanietenia. Spolu tak vieme uskutočniť veľké veci,“ hovorí prezident U. S. Steel Košice James Bruno. V minulých rokoch vyzbierali hutníci viac než 1,54 milióna eur na digitálny röntgen pre Východoslovenský onkologický ústav v Košiciach, polohovateľné postele, audiocentrum i nový USG prístroj pre Detskú nemocnicu v Košiciach, na kúpu špeciálnych prístrojov pre Východoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb v Košiciach, Univerzitnú nemocnicu L. Pasteura v Košiciach a ďalšie zdravotnícke zariadenia s regionálnou pôsobnosťou.

Spoločnosť U. S. Steel Košice venuje dlhodobo pozornosť aj detským domovom. Od roku 2005 pomáhajú hutníci plniť želania detí prostredníctvom Stromčekov prianí, ktoré sú v predvianočnom čase umiestnené v areáli firmy. Tento rok z nich zvesili 159 kartičiek so želaniami a kúpili darčeky pre deti  z Detského domova sv. Klementa Hofbauera v Podolínci, Centra pre deti a rodiny na Uralskej ulici v Košiciach aj pre mladých dospelých z Domova na polceste na Alžbetinej ulici v Košiciach. Adresátov našli aj želania detí z rodín hutníkov v zložitej životnej situácii, ktorým firma a kolegovia vyjadrujú spolupatričnosť formou projektu Sme s vami v pravý čas. Všetci obdarovaní okrem darčekov a finančnej pomoci oceňujú predovšetkým záujem o ich osud a jedinečné zážitky z podujatí, na ktoré ich firma pozýva počas celého roka. 

Firemné dobrovoľníctvo je takisto mnoho rokov súčasťou zodpovedného podnikania U. S. Steel Košice. Do svojich aktivít spoločnosť zapája aj rodinných príslušníkov, hutníkov na dôchodku  i štipendistov firmy s cieľom podporiť dobrovoľníctvo a aktívny postoj obyvateľov k zlepšovaniu života v regióne. Najväčším podujatím sú Dni dobrovoľníkov – Hutníci pre Košice, ktoré firma organizuje od roku 2007. Konali sa aj v máji tohto roka s účasťou viac než 400 ľudí, ktorí darovali krv a pomohli deviatim neziskovým organizáciám. Brigádovali aj v Centre pre deti a rodiny na Hurbanovej ulici v Košiciach. Tomuto detskému domovu, kde sa starajú o zdravotne znevýhodnené deti, pomôže výťažok z predaja vstupeniek na benefičný vianočný koncert.

Záznam koncertu, v programe ktorého vystúpia Adam Ďurica, Tereza Mašková, Jozef Hollý a ďalší umelci, odvysiela RTVS dňa 23. decembra o 15.30 hod. na Dvojke.

- KONIEC -

Ďalšie informácie poskytne:

Ján Bača, hovorca
U. S. Steel Košice, s.r.o.
tel.: +421 55 673 4476  

jbaca@sk.uss.com

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...