Vyhľadávanie:

Titul obhájili hráči z Vedenia

Titul obhájili hráči z Vedenia

Hokejový olympijský šampionát o majstra U. S. Steel Košice vyvrcholil finálovým zápasom

V pondelok sa záverečnými zápasmi o konečné umiestnenie na prvých štyroch priečkach skončil dlhodobý hokejový turnaj o majstra U. S. Steel Košice pre rok 2006. Po tretí raz sa tento šampionát konal v rámci zimnej olympiády a trval od 9. januára do 13. februára. V priebehu tohto obdobia odohralo desať mužstiev spolu 28 zápasov, v ktorých sme zaregistrovali 258 gólov.

Najprv sa hralo v dvoch skupinách, kde päť tímov bojovalo systémom každý s každým. Prvé štyri mužstvá zo skupín potom bojovali vylučovacím systémom vo štvrťfinále i v semifinále. Medzi kvarteto najlepších postúpili favorizované celky Vedenia, Oceliarne, Studenej valcovne + Zušľachťovne a Vysokých pecí, ktoré sa v záverečných stretnutiach stretli o 3. miesto i o titul majstra. Vlani sa z majstrovského titulu tešili hokejisti z Vedenia, ktorým sa podarilo v tomto roku titul znova obhájiť. V semifinále si poradili s Oceliarňou 4:3 a vo finále sa stretli s Vysokými pecami, ktoré v semifinále zdolali Studenú valcovňu + Zušľachťovne 3:2.

Opakovalo sa teda vlaňajšie finále a keď pred rokom zvíťazili hráči z Vedenia 4:1, teraz opäť vyhrali nad svojím odvekým rivalom, lenže trochu vyšším rozdielom 9:4. V súboji o bronz si lepšie počínali hokejisti z Oceliarne, ktorí zdolali nekompletného súpera zo Studenej valcovne + Zušľachťovne 4:0, keď porazený tím nedokázal streliť ani len čestný úspech. Viac o hokejovom šampionáte prinesieme na budúci týždeň v rozšírenej farebnej prílohe Ocele východu, kde uverejníme aj výsledkový servis zo súťaží zimnej olympiády v bežeckom lyžovaní, v snouborde i v zjazdovom lyžovaní.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...