Vyhľadávanie:

Titul obhajujú oceliari

Titul obhajujú oceliari

V pondelok 14. januára sa začal hokejový turnaj o majstra U. S. Steel Košice pre rok 2013

V pondelok tohto týždňa sa začal na ľade v Steel aréne už 46. ročník hokejového šampionátu o majstra USSK, ktorého cennou trofejou je putovný Pohár prezidenta spoločnosti. Turnaja, ktorý sa koná v rámci XVII. ročníka Zimných športových hier zamestnancov U. S. Steel Košice, sa zúčastňuje dvanásť tímov.

Organizátori ich vyžrebovali do dvoch skupín, v ktorých hrá každý s každým. Prvé štyri celky postúpia do štvrťfinále, v ktorom sa bude hrať, podobne ako v semifinále, vyraďovacím K.O. systémom. Vlaňajší titul obhajujú hokejisti z Oceliarne, ktorí sa stali majstrami USSK v hokeji v ostatných troch rokoch.

V prvom zápase nového ročníka hokejových majstrovstiev sa stretli hokejisti z Energetiky so spoločne vytvoreným mužstvom zo Studenej valcovne, Zušľachťovní a obalovej vetvy, ktoré bolo vlani vo finále a získalo strieborné medaily.

Turnaj po skončení úvodného stretnutia, za prítomnosti členov vrcholového vedenia spoločnosti a odborovej organizácie OZ KOVO, slávnostne otvoril prezident USSK David J. Rintoul, ktorý tiež vhodil symbolické buly medzi kapitánov druhého zápasu z Vedenia a Vysokých pecí + RMS.

Výsledky A skupiny

  • Energetika - SVa, Zu a OV 3:6 (2:1, 1:4, 0:1)
    Úvod vyšiel lepšie domácim, ktorí využili nesústredenosť hostí a už v 8. minúte viedli 2:0, Potom však favorizovaní hostia postupne prepli na vyššie obrátky, zvýšili dôraz v koncovke a zápas hravo dotiahli do víťazného konca. Za domácich skórovali Bocko, Sabo a Vrábel, za hostí 3 góly strelil Žák, po jednom pridali Grimplini, Kaszonyi a Farkaš.
  • Vedenie - Vysoké pece + RMS 5:3 (0:1, 1:1, 4:1)
    Prvé dve tretiny sa hrali v réžii hostí, ktorí v zápase dvakrát viedli. Až v poslednom dejstve domáci zvýšili útočnú aktivitu a otočili vývoj stretnutia vo svoj prospech. Strelecky sa zaskvel ich útočník Dutko, ktorý zaznamenal 4 góly, jeden pridal Beluško. Za hostí 2 góly zaznamenal Dobrovič, jeden strelil Jariabek.
  • Doprava - Prvovýroba 10:0 (2:0, 5:0, 3:0)
    Hostia, kým im sily stačili, iba prvú tretinu dokázali vzdorovať domácemu celku. Potom dopravári využili nekompaktnú obranu hostí a zaregistrovali dvojciferný výsledok. Góly: Hriňák 3, Slebodník, Gönci a Kecer po 2, Nikitinskij 1.

Turnaj pokračuje v tomto týždni zápasmi tretieho a štvrtého hracieho dňa. Dnes, v stredu 16. januára 2013, sa stretnú: o 16.30 hod. Energetika - Vysoké pece + RMS, o 18.00 hod. Vedenie - Doprava a o 19.30 hod. Prvovýroba - SVa, Zu a OV. Vo štvrtok 17. januára budú hrať o 16.30 hod. Teplá valcovňa - Oceliareň, o 18.00 hod. BSC - Údržba a o 19.30 hod. Expedícia - RaR.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...