Vyhľadávanie:

Titul pre futbalistov z Vedenia

Titul pre futbalistov z Vedenia

Od 24. apríla do 22. mája 2017 prebiehal na štadióne Technickej univerzity v Košiciach na Watsonovej ulici futbalový turnaj o majstra spoločnosti U. S. Steel Košice. V tomto už 56. ročníku nášho šampionátu štartovalo sedem mužstiev, ktoré organizátori vyžrebovali do dvoch skupín. Prvé dva celky zo skupín postúpili do semifinále. Víťazi semifinálových zápasov, a to mužstvá z Vedenia a z Dopravy hrali vo finále a porazení hráči z Koksovne a zo Zušľachťovní a obalovej vetvy bojovali o 3. miesto.

Majstrovský titul pre tento rok si vybojovali futbalisti z Vedenia, ktorí zdolali svojho súpera z Dopravy 2:1, bronzové medaily získali hráči z Koksovne, ktorí zvíťazili nad Zu + OV 1:0. Po skončení turnaja odovzdali prezident spoločnosti USSK Scott Buckiso, viceprezident Martin Pitorák, generálna manažérka Adriana Mihálová a predseda Rady odborov OZ KOVO
U. S. Steel Košice Juraj Varga kapitánom troch najlepších kolektívov cenné trofeje a hráčov dekorovali zlatými, striebornými a bronzovými medailami. Okrem toho si vecné ceny prevzali aj najlepší hráči na šampionáte. Najlepším brankárom sa stal Rafael Cisneris z Dopravy, za najlepšieho obrancu vyhlásili Petra Lochmana z tímu Zu + OV, najužitočnejším hráčom sa stal Matúš Horváth z Vedenia a v tabuľke strelcov bolo odmenených až šesť hráčov, ktorí strelili počas šampionátu po dva góly. Boli to Ľubomír Beregsási z mužstva Zu + OV, Roland Demko z Ferroenergy, Lukáš Lindvai z Dopravy, Lukáš Mačo z Vysokých pecí, Milan Polča z Vedenia a Jakub Smorada z Koksovne.

O 3. miesto

Zušľachťovne a obalová vetva – Koksovňa 0:1 (0:1)

Viac než sedemnásť rokov čakali futbalisti z Koksovne na túto chvíľu. Sen o medaile sa im naposledy rozplynul ešte v roku 2010, keď sa prebojovali do semifinále. Semifinálový súboj prehrali s mužstvom Energetiky 2:3 až na pokutové kopy, keď sa zápas v normálnom hracom čase skončil nerozhodne 0:0. V stretnutí o bronz sa potom stretli s tímom Teplej valcovne a aj tento súper bol vtedy nad ich sily, keď prehrali 1:2 a bronzové medaily im ušli o vlások. Až teraz si to vynahradili. Opäť odohrali súboj o 3. miesto, ich súperom bol tím Zušľachťovne a obalová vetva. Po celý čas boli koksári útočne naladení a v osobných súbojoch oveľa  aktívnejší. O ich cennom víťazstve sa rozhodlo v poslednej minúte prvého polčasu. Po centri z ľavej strany obrana domácich nedokázala v neprehľadnej situácii odvrátiť loptu do bezpečia a pohotový Ladislav Štrbík ju zblízka dopravil do siete a bolo 0:1. Keďže tento stav aj napriek veľkej snahe domácich po vyrovnaní, v druhom polčase odolal, historický bronz si konečne vybojovali futbalisti z Koksovne.

FINÁLE

Vedenie – Doprava 2:1 (1:1)

Futbalisti z Vedenia si pocit šťastia zo zisku majstrovskej trofeje i z Putovného pohára prezidenta spoločnosti USSK užívali po ôsmich rokoch. Naposledy sa stali majstrami v roku 2009 a odvtedy si štyrikrát vybojovali bronzové medaily, a to v rokoch 2012, 2013, 2014 a 2016. V tomto zápase ich vlaňajší majstri z Dopravy zaskočili už v siedmej minúte, keď Lukáš Lindvai strelou z diaľky k žrdi prekvapil brankára domácich a otvoril skóre 0:1. Lenže húževnatí hráči z Vedenia nerezignovali a naďalej sa snažili o ofenzívnu hru. Pri jednom z postupných útokov ich hráč Matúš Horváth zbadal na hranici pokutového územia stojaceho brankára hostí, ktorého prekvapil strelou z diaľky a do prázdnej brány vyrovnal na 1:1. Po zmene strán mali hostia niekoľko šancí dostať svoj tím do vedenia, ale aj tú najväčšiu spálil ich kanonier Kristián Bordáš, ktorý z dobrej pozície mieril vedľa. Keď sa zdalo, že zápas sa dostane až k pokutovým kopom, aby sa rozhodlo o víťazovi, jeden z obrancov hostí zahral v šestnástke rukou a z nariadenej jedenástky Milan Polča zabezpečil svojim cenné víťazstvo i majstrovský titul.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...