Vyhľadávanie:

Titul si po tretí raz vybojovali Maďar s Bolfom

Titul si po tretí raz vybojovali Maďar s Bolfom

V VI. ročníku tenisových majstrovstiev U. S. Steel Košice manažérov v štvorhre bola najväčšou prekážkou horúčava

Uplynulú sobotu sa tenisový šampionát manažérov vo štvorhre na dvorcoch v Mestskom parku po hernej stránke vydaril, po organizačnej už menej - tradične sa oneskoril začiatok. Po prezentácii prítomných súťažiacich dvojíc tenistov sa totiž malo podľa propozícií začať presne o pol deviatej, lenže nie všetci prihlásení boli na dvorcoch a tak organizátori nemohli určiť systém hry a pristúpiť k žrebovaniu. Aj sám prezident spoločnosti David H. Lohr vo svojom príhovore pri otvorení majstrovstiev povedal, keďže nie sú prítomní vlaňajší víťazi Maďar s Bolfom, šancu na titul v tomto roku bude mať niekto iný. Lenže nemal, pretože Maďar s Bolfom sa tesne pred deviatou v Mestskom parku objavili a tak sa začiatok po žrebovaní presunul na deviatu hodinu. Ani plánované finále, či zápas o 3. miesto nebol v predpokladanom čase okolo 13.30 hodine, ale turnaj sa "natiahol" až do 19. hodiny.

Do bojov v šiestich skupinách zasiahlo 23 dvojíc, z nich len jedna bola zmiešaná, ktorú tvorili Wilson - Petrášková z úseku GPZ. V skupinách hral každý s každým, do štvrťfinále, kde sa už hralo vyraďovacím systémom, postúpili dve najlepšie dvojice, ktoré na 16 doplnili podľa postupového kľúča štyri dvojice z tretích priečok.

Podľa predpokladov si v skupinách najlepšie počínali favorizované dvojice, ktoré boli nasadené podľa umiestnenia z vlaňajšieho šampionátu. V osemfinále už mali zápasy oveľa vyššiu výkonnostnú úroveň a v niektorých stretnutiach, napr. Bolf, Maďar - Fendek, Venglarčík, či Seman, Gajdoš - Kisty, Palai alebo Benko, Šimko - Šoltýs, Fabián sa o postupujúcich rozhodlo po hodine hry až v závere setu. Mnohým tenistom prekážala hlavne v poludňajších hodinách úmorná horúčava, ktorá im uberala veľa síl. Do štvrťfinále sa napokon prebojovali dvojice, ktoré boli na tom kondične najlepšie, a to Gašpar s Mikolajom, Vrlák s Gajdošom, Parnahaj s Kotorom, Bolf s Maďarom, Eškut s Opršalom, Macák s Kundisom, Šoltýs s Fabiánom a Kisty s Palaiom.

Do bojov o medaily už zasiahlo iba kvarteto Bolf s Maďarom, ktorí zdolali Gašpara s Mikolajom 6:1 a Macák s Kundisom, ktorí podľahli dvojici Šoltýs, Fabián 1:6. V zápase o 3. miesto Gašpar, Mikolaj zvíťazili nad dvojicou Macák, Kundis 6:3 a vo finále Bolf s Maďarom po tuhom boji zdolali dvojicu Šoltýs, Fabián 6:4. Obhájili tak nielen svoje vlaňajšie prvenstvo, ale v rámci tohto novodobého turnaja manažérov v štvorhre získali od roku 2002 už svoj tretí titul.

Po šampionáte jeden z víťaznej dvojice Miroslav Maďar okomentoval ich tohtoročné víťazstvo slovami: "Hovorí sa, že ľahšie je víťazstvo získať ako ho obhájiť. Tak to bolo aj v našom prípade, lebo tento náš tretí titul nám veru nespadol len tak z neba do lona. Bolo veľmi ťažké ho získať, ťažili sme z našej zohratosti, a to nielen na tenisových dvorcoch, ale aj na ľade, kde sme s Ďurom tiež spolu získali tri tituly v mužstve Vedenia. V skupine sa nám teraz darilo, dva zápasy sme v pohode vyhrali 6:0, jeden 6:1. A to nás asi trochu uspokojilo, pretože vo štvrťfinále sme narazili na výborne hrajúcu dvojicu Fendek, Venglarčík, ktorí dôkladne preverili naše schopnosti. Do stavu 4:4 nám súper tuho odolával a hral s nami vyrovnanú partiu. Až v závere sme strhli víťazstvo na svoju stranu. Po tomto zápase sme si už dávali väčší pozor, hrali oveľa sústredenejšie, ale vo finále nám Šoltýs s Fabiánom nahnali strach. Zo stavu 5:2 v náš prospech znížili na 5:4 a razom sme sa začali obávať o výsledok. Našťastie aj náš súper mal v nohách dve ťažké predchádzajúce stretnutia, čo ich stálo veľa síl, a to sme v poslednej hre využili."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...