Vyhľadávanie:

Tmavomodrý svet fantázie

Tmavomodrý svet fantázie

V kinosále Cinefil sa minulý týždeň v stredu, 17. novembra večer, uskutočnil benefičný koncert, ktorý bol vyvrcholením pilotného projektu združenia FEMAN pre nevidiace a slabozraké deti pod názvom Tmavomodrý svet.

Šesť mesiacov tvorili zrakovo postihnuté deti v priestoroch Krajského strediska Únie nevidiacich a slabozrakých SR v Košiciach pod vedením dvoch kreatívnych umelcov - Mariána Štefanka a Helmuta Bistika modely z hliny, plastelíny, papiera, kera plastu a ďalších materiálov.

"Nebyť sponzorov, akým je napríklad spoločnosť U. S. Steel Košice, ťažko by sme tento projekt zrealizovali," skonštatoval na tlačovej besede riaditeľ združenia FEMAN Eduard Buraš. Jeho výsledkom, ako informoval, je viac ako päťdesiat obrazov a diel z prírodných materiálov, ktoré mali možnosť zhliadnuť na benefičnom koncerte jeho účastníci.

V organizovaní tvorivých dielní, ktoré pomáhajú zrakovo postihnutým deťom rozvíjať fantáziu a predstavy o veciach okolo nás, plánuje Krajské stredisko Únie nevidiacich a slabozrakých SR v Košiciach, podľa slov jej vedúcej Terézie Petiovej, pokračovať.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...