Vyhľadávanie:

Tradícia olympiád zachovaná

Tradícia olympiád zachovaná

Celých 38 dní trvali súťaže v deviatom ročníku Zimnej olympiády U. S. Steel Košice, ktorej sa zúčastnilo viac než 2000 účastníkov. Neoficiálne sme naše dlhodobé olympijské hry odštartovali 13. januára na zimnom štadióne v Čermeli, kde sa začal olympijský hokejový turnaj, nielen o olympijského víťaza, ale závoreň aj o majstra U. S. Steel Košice pre rok 2005.

Po druhý raz získal víťaz tohto šampionátu krásny, vyše jeden meter vysoký pohár, ktorý pre majstra venoval i odovzdával prezident spoločnosti Christopher Navetta. Prvenstvo si tento raz vybojovali hokejisti z Vedenia, ktorí vo finále zdolali vlaňajšieho majstra z Vysokých pecí. Hokejový turnaj opäť potvrdil dlhoročnú tradíciu i vysokú úroveň v železiarňach, kde pracuje celá plejáda bývalých hokejistov, odchovancov, aj niektorých reprezentantov. Tí na ľade svojou hrou dokázali, že hrať hokej nezabudli a mnohým ďalším spolupracovníkom išli príkladom. Po prvýkrát sa jednotlivé mužstvá predstavili v nových pestrofarebných dresoch s číslami, takže diváci mohli hráčov ľahko identifikovať.

Po hokeji pokračovala naša olympiáda bežeckými súťažami v Hnileckej doline 12. februára a vyvrcholením IX. ročníka tohto podujatia boli záverečné súťaže v snowboarde a v obrovskom slalome 19. februára na Jahodnej. Už tradične sa v tento záverečný deň olympiády koná aj Memoriál Jána Tichého pre najmladšie lyžiarske talenty a pre deti našich zamestnancov Detský zimný karneval. Vo všetkých kategóriách boli v tomto roku prekročené doterajšie najvyššie počty súťažiacich olympionikov. Omladenie nastalo v kategóriách do 30 rokov, kde sme konečne, najmä v bežeckom lyžovaní, boli svedkami vyhlásenia a odmenenia troch najlepších na stupňoch víťazov. Tradične najpočetnejšiu skupinu súťažiacich tvorili pretekári v kategóriách nad 50 rokov. Každoročne sa hlavne na Jahodnú hlási viac a viac súťažiacich a ak toto lyžiarske stredisko praskalo v sobotu 19. februára "vo švíkoch", tak to bolo predovšetkým zásluhou Detského zimného karnevalu.

Organizátor podujatia umelecká agentúra Elán zabezpečila na svahoch Jahodnej živé zvieratá - psa, poníka a koňa, ktoré v záprahu saní robili radosť deťom. Oživením bola aj účasť kamier televízie NAŠA a tak sa mnohí účastníci olympiády mohli vidieť na televíznej obrazovke. Vlani sa pretekalo na novej zjazdovke, teraz sme sa na Jahodnej vrátili na osvedčenú pôvodnú zjazdovku a tak sme dosiahli divácke prepojenie medzi súťažami v snowboarde, obrovskom slalome a karnevale. V cieli sa po prvý raz objavilo aj reklamné nafukovadlo U. S. Steel Košice s logom. Zimná olympiáda mala opäť svoju originalitu v podobe čiapok (vlani to boli šály) a podobne, ako v predchádzajúcich ročníkoch, aj teraz sa na organizácii znovu podieľala veľká skupina organizátorov, ktorá zabezpečovala materiálne technickú časť olympiády, za čo im patrí z našej strany vrelé poďakovanie.

V budúcom roku sa bude konať naša jubilejná olympiáda, ktorá by mala priniesť opäť niečo nové, čo by prekonalo doterajší rekordný počet účastníkov. Predtým sa však s našimi zamestnancami stretneme o niečo skôr, v septembri, na 15. ročníku Letnej olympiády U. S. Steel Košice. Rozširujeme totiž doterajšie súťaže letnej olympiády o ďalšie športy, keď k malémo futbalu, nohejbalu, volejbalu, stolnému tenisu, kolkom, softbalu, tenisu, cyklistike, behu na 10 km a squashu pribudne bowling a po skúšobnom roku definitívne pribudne aj súťaž na kolieskových korčuliach. Súťaže sa začnú v piatok popoludní 2. septembra a budú pokračovať celú sobotu 3. septembra 2005, kedy sa večer uskutoční vyvrcholenie olympijských súťaží slávnostným vyhlásením výsledkov a odovzdávaním cien.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...