Vyhľadávanie:

Tréneri oslávili životné jubileá

Tréneri oslávili životné jubileá

V uplynulom mesiaci prijali prezident HC Košice Juraj Mondík a generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš dvoch oslávencov z radov košických hokejových osobností - Ivana Labanského a Vladimíra Sviteka. Bývalí hráči hokejového oddielu TJ VSŽ Košice oslávili okrúhle životné jubileá, I. Labanský sedemdesiatku a V. Svitek päťdesiatku.

Obaja zostali po skončení aktívnej činnosti naďalej pracovať v klube ako tréneri mládeže. "Vo svojej trénerskej kariére som prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami, od prípravky až po starších dorastencov a žal som s nimi aj úspechy," zaspomínal si I. Labanský a pokračoval: "Starší dorastenci VSŽ sa pod mojím vedením prebojovali päťkrát do finále v bývalom Československu a na Slovensku sme v kategóriách mladších i starších dorastencov získali po dva majstrovské tituly. Vychoval som plejádu mladých hokejistov, vždy som sa snažil pripraviť ich na takú výkonnostnú úroveň, aby boli platnými posilami pre mužstvo seniorov."

O dvadsať rokov mladší V. Svitek ako hráč reprezentoval ČSSR na majstrovstvách sveta do 18 i do 20 rokov a bol aj pri oboch federálnych tituloch hokejistov VSŽ Košice. "Na to sa nedá zabudnúť, najmä na tie úžasné oslavy v rokoch 1986 a 1988. Takú eufóriu už zrejme pri hokeji ani nezažijem. Od fanúšikov sa nám dostalo toľko ovácií, ako keby sme sa stali majstrami sveta," rozhovoril sa oslávenec abrahámovín V. Svitek a dodal: "Po skončení hráčskej kariéry som aj ja chcel odovzdať mojim nasledovníkom čo najviac skúseností. Preto sa snažím vychovať mladých hráčov, ktorí sú talentovaní pre hokej, aby sa v budúcnosti uplatnili medzi seniormi. Už štvrtý rok pôsobím ako tréner extraligových dorastencov. Je to náročná práca, mňa teší, že sa nám podarilo získať dva majstrovské tituly."

Obom oslávencom srdečne blahoželáme!

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...