Vyhľadávanie:

Trénerská výmena na košickej lavičke

Trénerská výmena na košickej lavičke

Včera sa zápasmi 9. kola skončila prvá šestina základnej časti hokejovej extraligy

Po zápase 6. kola v Martine, kde hokejisti HC Košice zaregistrovali v utorok uplynulého týždňa prvé víťazstvo v tejto sezóne 1:0, sa zdalo, že s mužstvom už bude všetko v poriadku. Že sa uchytí a bude hrať podľa slov dnes už bývalého trénera Dušana Gregora svoju hru. Lenže skutočnosť bola iná, pretože už v piatok pred zápasom so Skalicou prezident HC Košice Ľubomír Veme novinárom oznámil rozhodnutie správnej rady. Na základe zlých výsledkov a nepresvedčivého herného prejavu a neadekvátneho postavenia na chvoste extraligovej tabuľky, ukončiť spoluprácu s trénerom Dušanom Gregorom.

Na lavičke teda viedol mužstvo asistent Miroslav Marcinko, ktorému sekundoval tréner košickej juniorky Milan Staš. Košičania vyhrali nad Skalicou presvedčivo 3:0, ale najväčšou témou debát v hľadisku košického zimného štadióna boli úvahy, kto bude Gregorovým nástupcom. Prezident klubu Ľ. Veme vedel kto, len nechcel túto otázku ešte v piatok prezradiť. "Všetko sa dozviete v sobotu," odpovedal novinárom na ich zvedavé otázky. Stalo sa tak pred dopoludňajším sobotňajším tréningom, kedy hráčom predstavili nového kormidelníka košického tímu Jána Selveka.

Domáci tréner, ktorý dlhé roky hrával za VSŽ a niekoľkokrát potom mužstvo Košíc aj trénoval, naposledy ešte v roku 2001. V roku 1986 sa ako hlavný tréner podieľal na historickom prvom federálnom titule VSŽ Košice a bol taktiež pri dvoch triumfoch Košičanov v samostatnej slovenskej extralige. Na otázku, či by nebolo krásne po dvadsiatich rokoch opäť v Košiciach zažiť takéto oslavy majstrovského titulu, nový kormidelník J. Selvek odpovedal: "Bolo by to veru pekné, ale ešte je to ďaleko. Najprv musíme veľa popracovať na tom, aby mužstvo začalo lepšie hrať a dosiahlo aj priaznivé výsledky. Je potrebné, aby zmenilo herný systém. Musíme hrať agresívnejšie, dôraznejšie, priamočiaro. Ako som si všimol, doma vychádzame do útokov vždy spoza bránky, puk hráči ťahajú cez celé klzisko a keď sa dostanú pred bránku súpera, sú unavení..."

Nuž nechajme sa prekvapiť, čo prinesie zmena na trénerskej lavičke HC. Košičania v ďalšom zápase už pod dohľadom novej trénerskej trojice Ján Selvek, Miroslav Marcinko a Milan Staš prehrali vo Zvolene 3:5 a včera mali túto prehru možnosť odčiniť v poslednom zápase prvej šestiny základnej časti doma proti Dukle Trenčín. V tomto týždni sa svojim najvernejším fanúšikom predstavia dva razy, pretože už v piatok doma hostia Nitru.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...