Vyhľadávanie:

Tretí Stanley Cup pre Pittsburgh Penguins

Tretí Stanley Cup pre Pittsburgh Penguins

Podobne ako vlani, aj v tomto roku sa vo finále hokejovej NHL o Stanley Cup stretli mužstvá Detroit Red Wings a Pittsburgh Penguins. Kým vlani vyhrali hokejisti z Detroitu, v uplynulom týždni si v rozhodujúcom siedmom zápase play-off po výsledku 2:1 cennú trofej vybojovali hráči z Pittsburghu, ktorého dres v tejto sezóne obliekal aj slovenský útočník Miroslav Šatan.

Po Mikitovi, Bicekovi, Cibákovi a Kopeckom sa Šatan stal piatym Slovákom, ktorý získal Stanley Cup. Obidve mužstvá si v opakovanej sérii úlohy vymenili. Tentoraz zvíťazila partia hráčov okolo 21-ročného kapitána mužstva Penguins Sidneyho Crosbyho. V histórii hokejovej NHL je to tretí titul pre pittsburských tučniakov, naposledy sa zo zisku cennej trofeje tešili pred sedemnástimi rokmi v roku 1992. Rok predtým získali premiérový titul. Keďže rozhodujúci siedmy finálový zápas sa hral v Detroite, po príchode čerstvých víťazov zámorskej profiligy do Pittsburghu čakali na hráčov tisícky fanúšikov, ktorí zisk Stanleyho pohára oslavovali v uliciach mesta až do rána.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...