Vyhľadávanie:

Tretí súboj v prospech Podolínca

Tretí súboj v prospech Podolínca

Bolo to ešte 5. marca tohto roku, keď sa hokejovým zápasom medzi manažérmi U. S. Steel Košice a detským domovom v Podolínci lúčil s Košicami pred svojím odchodom do Pittsburghu viceprezident Miroslav Kiraľvarga. Naši vtedy na ľade Steel arény zvíťazili po samostatných nájazdoch 7:6. Chlapcov z Podolínca však táto prehra mrzela a tak si na 15. mája naplánovali odvetu. Druhý zápas sa hral už v novej tréningovej hale a po dramatickom priebehu mladí hokejisti z Podolínca zvíťazili 9:8.

V nedeľu 30. októbra 2011 pokračovala druhá séria vzájomných stretnutí týchto rivalov tretím zápasom. Súboj sa skončil výsledkom 4:6 a na zápasy vedú chlapci z Podolínca 2:1. Najlepším strelcom hostí bol 17-ročný Ľubomír Rác, autor troch gólov, ktorý nám po stretnutí povedal: "Hral som vo všetkých troch doterajších stretnutiach, ale najviac sa mi darilo až v tomto zápase. Myslím, že sme boli lepší, hoci v mužstve domácich z USSK je veľa dobrých hokejistov. Najväčšie problémy sme mali v obrane s hráčmi č. 99 (Július Lang), č. 13 (Miroslav Maďar), č. 18 (Vladimír Jacko) a veľmi dobrý bol aj brankár (Miroslav Kiraľvarga junior), ktorý pochytal veľa našich striel."

Na duel firma pozvala aj deti z Detského domova na Uralskej ulici v Košiciach, ktorí svojich rovesníkov z Podolínca v hľadisku Steel arény hlasito povzbudzovali. Podvečer potom spoločne sledovali extraligový súboj HC Košice - Skalica a po ňom sa všetci zúčastnili besedy spojenej s autogramiádou, na ktorej boli prítomní hráči majstrovského tímu HC Košice, kapitán Peter Bartoš, Peter Fabuš a Vladimír Dravecký. Deti potešil aj maskot hokejistov, vrana. Pre všetkých to bola nedeľa plná príjemných prekvapení a neopísateľných zážitkov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...