Vyhľadávanie:

Trofej pre mladých z Belehradu

Trofej pre mladých z Belehradu

V Košiciach sa konal 2. ročník medzinárodného futbalového turnaja žiakov do 14 rokov

Futbal
Snímka je z finálového súboja Belehrad - Stredoslovenský FZ 3:0. Brankár hostí Palider takto zmaril šancu domácim, keď chytil centrovanú loptu smerujúcu k útočníkovi Alexičovi.

Východoslovenský futbalový zväz zorganizoval cez víkend dvojdňový medzinárodný futbalový turnaj žiakov za účasti šiestich družstiev. Bol to 2. ročník Memoriálu bývalého dlhoročného predsedu Východoslovenského futbalového zväzu Gejzu Princa. Podobne ako vlani, aj v tomto roku, futbalové podujatie mládežníkov podporila spoločnosť U. S. Steel Košice.

Šesť účastníkov hralo najprv v dvoch skupinách na ihriskách vo Veľkej Ide, v Šaci, Krásnej, Barci, vo Vyšnom Opátskom a na štadióne Lokomotívy v Košiciach, kde sa odohrali aj záverečné stretnutia najprv o 3. miesto a potom aj finále. O cennú trofej bojovali víťazi skupín, a to mladí futbalisti výberu Stredoslovenského FZ a futbaloví žiaci z Belehradu. V bojovnom zápase o prvenstvo mladí Belehradčania herne prevyšovali svojho súpera a bez problémov si poradili s vlaňajším víťazom memoriálu s tímom Stredoslovákov po víťazstve 3:0 (2:0).

Víťazné družstvo sa na turnaji prezentovalo veľmi dobrou kolektívnou hrou i presnou streľbou. V priebehu turnaja nestratili ani bod a v skupine svojich súperov doslova zvalcovali. Hráči obidvoch mužstiev museli odolávať aj enormnej horúčave, ktorá však elánu, nesmiernej bojovnosti i futbalovému umeniu mladým futbalistom vôbec neprekážala. V B skupine družstvo Belehradu zdolalo Východoslovenský FZ 7:1 (2:1) a Boršodskú župu z Maďarska tak isto 7:1 (3:0). V tejto skupine Východoslovenský FZ vyhral nad Boršodskou župou 4:1 (2:1) a skončil na 2. mieste. V A skupine Stredoslovenský FZ zvíťazil nad Podkarpatským FZ 3:1 (2:0) a nad Olomouckým FZ 3:2 (0:2). V treťom zápase tejto skupiny Podkarpatský FZ zdolal Olomoucký FZ 5:1 (4:1). V zápasoch o konečné umiestnenie boli tieto výsledky: o 5. miesto Olomoucký FZ - Boršodská župa 6:2 (4:0), o 3. miesto Východoslovenský FZ - Podkarpatský FZ 2:2 (2:1), na pokutové kopy 3:5.

Na záver organizátori vyhlásili a odmenili troch najlepších na turnaji. Najlepším hráčom sa stal Danijel Alexič z Belehradu, najlepším brankárom bol Peter Palider z družstva Stredoslovenského FZ a cenu najlepšieho strelca prevzal Nebojša Gavrilovič z Belehradu, ktorý strelil 5 gólov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...