Vyhľadávanie:

Trofej získal v košickej premiére

Trofej získal v košickej premiére

Víťazom 7. ročníka tenisového turnaja Košice Open sa stal francúzsky tenista Stéphane Robert

V histórii košického tenisového turnaja sa na dvorcoch areálu na Aničke stal po tretí raz víťazom francúzsky tenista. Je ním 29-ročný Stéphane Robert, ktorý vo finále vyhral v dvoch setoch tým najtesnejším výsledkom v tajbrejku dvakrát 7:6 (5) nad českým tenistom Jiřím Vaněkom. Víťaz je pokračovateľom francúzskej tradície, keď pred ním v Košiciach na antuke Aničky dominovali v roku 2006 Nicolas Devilder a o rok neskôr Jéremy Chardy.

Francúz Robert nebol v Košiciach nasadený, veď do súťaže nastúpil až z 210. miesta svetového rebríčka ATP. Výnimočne sa mu však darilo, keď sa dostal až do finále. V ňom nesmiernou bojovnosťou vyhral prvý set v tajbrejku 7:6 (5), hoci prehrával 0:2. Aj v druhom sete Robert prehrával 0:3, neskôr aj 2:5 a predsa vyhral. Štyrmi hrami po sebe otočil vývoj skóre vo svoj prospech. Za stavu 6:6 nasledoval druhý mečbal v zápase a aj ten francúzsky tenista vyhral a okrem finančnej prémie 4 300 eur získal aj cennú trofej, z ktorej mal po stretnutí obrovskú radosť. "Bol to fantastický turnaj, chcem sa všetkým, čo ho zorganizovali, poďakovať. V Košiciach som po prvý raz, cítil som sa tu výborne a svoju premiéru som pretavil vo víťazstvo. Zišla sa tu silná konkurencia, preto som mal z postupu do finále radosť a ešte viac sa teším z toho, že som vyhral a získal pekný pohár," povedal Robert po svojom víťazstve pred zaplneným hľadiskom. V tomto roku zvíťazil na troch future turnajoch s nižšou dotáciou. V najbližších dňoch bude štartovať v kvalifikácii turnaja vo Wimbledone.

Zo slovenských tenistov sa v dvojhre do štvrťfinále prebojoval len Martin Kližan, ktorý však v boji o postup medzi kvarteto najlepších v troch setoch 6:3, 6:7 (3) a 1:6 podľahol Španielovi Lopezovi Jaenovi. Vo finále turnaja malo Slovensko predsa len zastúpenie. Bola to nenasadená dvojica, Dominik Hrbatý a Martin Kližan. Ich finálovými súpermi boli španielski tenisti Ruben Hidalgo Ramirez a Santiago Ventura. Tento nasadený pár číslo jeden bol favoritom turnaja, čo napokon aj potvrdil. Naši hráči sa po prehratom prvom sete 2:6 zlepšili až v druhom sete. So svojimi súpermi sa neustále striedali vo vedení, v závere setu to dotiahli na 6:6 a vynútili si tajbrejk. Viac síl i lepší prehľad na dvorci však mali Španieli a druhý set zaslúžene vyhrali 7:6 (5).

Záverečný deň turnaja mal viacero sprievodných akcií. Od rána hralo 48 tenistov z radov sponzorov, podnikateľov a manažérov VIP turnaj v štvorhre na jeden set a veľmi zaujímavá bola aukcia tenisových predmetov a darčekov, ktoré venovali srbský svetový tenista Novak Djokovič, Dominik Hrbatý, Miloš Mečíř, Branislav Stankovič a Janette Husárová.

Do dražby sa aktívne zapojili prezident U. S. Steel Košice George F. Babcoke a viceprezident Miroslav Kiraľvarga. Výťažok štyri tisíc eur, ako aj výnos z dobrovoľného vstupného odovzdali organizátori turnaja Centru pre cystickú fibrózu v Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...