Vyhľadávanie:

Turisti do Nízkych Tatier

Turisti do Nízkych Tatier

Klub turistov Víkend Košice pozýva záujemcov u turistiku a milovníkov prírody z radov zamestnancov U. S. Steel Košice na pešiu túru do Nízkych Tatier. Jednodňový zájazd sa uskutoční v sobotu 24. júla 2010. Odchod autobusu bude o 5.30 hod. z parkoviska pred Spoločenským pavilónom do Malužinej. Pre účastníkov je pripravená 20-km trasa so štartom z Malužinej do Svidovského sedla, odtiaľ na poľanu pod Ohnišťom a cez Michalovské sedlo, kopce Slemä a Brtkovica až do cieľa v Liptovskej Porúbke.

V pláne je návšteva mimoriadne atraktívneho miesta Ohnište, ktoré je klenotom slovenskej prírody. Poskytuje jeden z najkrajších výhľadov na Nízke Tatry, najmä na hrebene a kotliny v ich centrálnej časti. Počas túry účastníci prekonajú stúpanie 1 028 metrov a klesanie 1 121 metrov. Cena zájazdu je 14 eur, zahŕňa dopravu do Malužinej a z Liptovskej Porúbky späť do Košíc. Záujemcovia sa môžu prihlásiť u Jána Geschwandtnera na mobil 0903 636 589.

Účasť na akcii je na vlastné riziko, preto organizátor odporúča pre účastníkov jednodňové poistenie pre pešiu turistiku.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...