Vyhľadávanie:

Turisti do Slanských vrchov

Turisti do Slanských vrchov

Členovia klubu turistov Víkend Košice organizujú pre zamestnancov U. S. Steel Košice, ktorí majú radi prírodu, v piatok až nedeľu (8.-10. augusta) turistickú akciu pod názvom Zuzanská špacírka s guľášom. Miestom zrazu bude v Slanských vrchoch ranč Zubor v Pavlovciach, kde sa záujemcovia môžu dostať pešo, na bicykli, vlakom alebo autobusom. Kapacita ubytovania na ranči je 31 lôžok, cena 250 Sk za noc, v prípade väčšieho záujmu je možné zabezpečiť ubytovanie v penzióne Snežienka.

Cykloturisti sa do miesta zrazu dostanú v piatok 8. augusta z Košíc so štartom o 7. hodine z veľkého parkoviska od nového Tesca. K ranču Zubor sa presunú po trase Vojkovce - Ploské - Šarišské Bohdanovce - Žehňa - Abranovce - Kokošovce - Sigord - Malá Delňa - Hanušovské sedlo a Zlatá studňa. Trať je to mierne náročná v dĺžke približne 68 km. V nedeľu, 10. augusta, je pre návrat do Košíc určená trasa: Ranč Zubor - Radvanovce - Chmeľov - Lipníky - Lada - Kapušany - Nižná Šebastová - Podhradík - Teriakovce - Solivar - Haniska - Kendice - Lemešany - Budimír - Košice.

Doprava vlakom do Pavloviec je v piatok 8. 8. z Košíc o 7.45 hod. cez Prešov ( príchod 8.25 h., odchod 8.35 h.), s príchodom 9.01 h. do Pavloviec. Späť do Košíc je odchod z Pavloviec v nedeľu 10. 8. o 17.50 h. cez Prešov (18.21 h./ 18. 33 h.), príchod do Košíc 19.15 h. Doprava autobusom bude zabezpečená až v tom prípade, keď sa prihlási viac ako 40 záujemcov, ktorí nie sú cykloturisti a nevyhovuje im ani doprava vlakom.

Program tejto akcie budeme operatívne riešiť na mieste podľa počtu prihlásených a poveternostných podmienok. V ponuke sú pešie túry do okolia, jazda na koňoch, kúpenie v bazéne, sauna, zber lesných plodov, ochutnávka minerálnych prameňov, ovčieho syra, baranieho džúsu a v sobotu v kruhu priateľov a kamarátov Zuzanský guľáš. Aby sa to dalo vopred všetko organizačne zabezpečiť, je potrebné prihlásiť sa do 28. júla 2008 u turistického "baróna" Jozefa Mitaľa, telefonicky 0904 318 414, alebo e-mail: baron@netkosice.sk.

V auguste organizuje KT Víkend Košice ďalšie turistické akcie. Dňa 16. 8. to bude autobusový zájazd na Národný výstup na Kriváň, bližšie informácie podá Stanislav Tichý, tel.: 0907 995 537. V sobotu 23. 8. 2008 to bude turistický výstup na Kráľovu hoľu s prechodom do Pohorelej, viac informácií má pre záujemcov Ján Geschwandtner, tel.: 0903 636 589.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...