Vyhľadávanie:

Túži po zlatom hetriku

Túži po zlatom hetriku

Jeden z dlhoročných vrcholových manažérov a prezident HC Košice Miroslav Kiraľvarga odišiel pracovať na nový post do ústredia našej korporácie v Spojených štátoch. Pred nástupom do novej funkcie v Pittsburghu sa s Košicami rozlúčil nijako inak, než hokejovým zápasom v Steel aréne. Jeho tím, zložený z manažérov USSK, ktorý posilnil generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš, sa stretol v priateľskom zápase s mladými hokejistami z Detského domova v Podolínci. Po veľmi vyrovnanom priebehu a dramatickom závere domáci napokon zvíťazili 7:6 až po samostatných nájazdoch.

Nešlo tak ani o víťazstvo, ako o naplnenie sna a túžby chovancov z detského domova. Po zápase sme sa M. Kiraľvargu opýtali, kedy vznikla myšlienka uskutočniť tento súboj na ľade v Steel aréne. "Pred niekoľkými mesiacmi som sa stretol s pánom riaditeľom detského domova v Podolínci a ten vyslovil myšlienku, či by si nemohli ich mladí hokejisti zahrať priateľský zápas u nás v Steel aréne. Prečo nie, povedali sme si. Mali sme iba jedinú požiadavku. Aby chlapci mali výstroj a dresy. Nechceli sme byť totiž vo výhode. Napokon sa to poradilo a chlapci ma milo prekvapili. Bol som šokovaný z ich obratnosti a schopnosti pracovať s pukom. Boli naozaj geniálni. Je vidieť, že pravidelne chodia hrávať a do budúcnosti im prajem veľa elánu. Do očí sa mi tisli slzy, keď som videl, ako ich povzbudzovali a svojimi hlasivkami neustále hnali dopredu ich fanúšikovia, rovesníci z detského domova, ktorí prišli do Košíc na zápas autobusom."

Aj keď M. Kiraľvarga ukončil svoje pracovné pôsobenie v U. S. Steel Košice, do konca sezóny bude naďalej vykonávať funkciu prezidenta HC Košice. Čo si v závere svojho trojročného pôsobenia v tejto funkcii želá? "Verím, že to bude pre mňa zlatá rozlúčka. Želám si majstrovský titul predovšetkým pre Košice. Náš klub by sa totiž stal prvým klubom, ktorému by sa v histórii slovenskej extraligy podaril zlatý hetrik. Veľmi sa teším na novú prácu, ale zároveň som smutný z toho, že opúšťam Slovensko. Vždy budem myslieť na pozitíva a úspechy, ktoré sa nám podarilo dosiahnuť. Celému klubu budem pochopiteľne držať na diaľku palce. Ak budeme hrať vo finále, urobím všetko pre to, aby sa mi podarilo priletieť z Ameriky aspoň na tie najdôležitejšie chvíle." Na otázku, čo tak v budúcnosti dotiahnuť do Košíc hokejistov z klubu NHL Pittsburgh Penguins sa M. Kiraľvarga iba pousmial a bez akýchkoľvek sľubov dodal: "Na to vám odpoviem jednoducho. Nikdy nehovor nikdy."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...