Vyhľadávanie:

U. S. Steel partnerom basketbalových šampiónok

U. S. Steel partnerom basketbalových šampiónok

Štvornásobný víťaz slovenskej basketbalovej extraligy žien a viacnásobný účastník Európskej ligy, ktorý v uplynulej sezóne vystupoval ako K CERO V.O.D.S., mení svoje meno. V novom ročníku budú majsterky z východu na slovenských a európskych palubovkách reprezentovať basketbalový klub KOSIT 2013 Košice. Generálny manažér klubu Daniel Jendrichovský včera na stretnutí s novinármi netajil radosť z toho, že sa po piatich rokoch na slovenskom basketbalovom výslní podarilo dohodnúť so silnými košickými subjektmi.

"Z názvu odchádza K CERO ako aj V.O.D.S., pretože pozíciu generálneho partnera získala spoločnosť KOSIT. Mimoriadne dôležitý je pre nás vstup mesta Košice, ktoré počas svojej kandidatúry na titul Európske hlavné mesto kultúry v roku 2013 bude môcť prostredníctvom nás pôsobiť nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Dohodli sme sa na kombinovanom názve KOSIT 2013 Košice, ktorý reprezentuje ako generálneho partnera tak aj mesto Košice. Teší nás, že spoločnosť V.O.D.S. aj po fúzii so silným rakúskym partnerom - spoločnosťou AVE - zostáva podporovateľom klubu, v tomto ročníku v pozícii top-partnera. Svoju podporu nám prejavil aj ďalší silný podnikateľský subjekt z regiónu - spoločnosť U. S. Steel Košice, hlavne v oblasti rozvoja mládežníckeho športu v rámci projektu Tvoja šanca hrať, ktorý U. S. Steel Košice realizuje už druhý rok," povedal D. Jendrichovský.

A čo očakáva spoločnosť U. S. Steel Košice od podpory basketbalového klubu KOSIT 2013? "Pokračujeme ďalej v tom, čo sme robili doteraz, teda v podpore mládežníckeho športu a v tomto zmysle nám boli sympatické aktivity Daniela Jendrichovského. Naša spolupráca začala streetbasketom a bude pokračovať tým, že vďaka ďalšiemu rozvinutiu programu Tvoja šanca hrať a zároveň vďaka špičkovým výkonom košických basketbalistiek dôjde k prepojeniu medzi naším projektom a profesionálnym športom," odpovedal riaditeľ pre vonkajšie vzťahy USSK Ján Bača.

Niet pochýb o tom, že silná podpora tradičného košického basketbalového klubu žien je dôsledkom vynikajúcich výsledkov, ktoré v uplynulom období dosiahol. Vďaka tomu vzrástol aj rozpočet klubu o viac ako štyri milióny v porovnaní s minulým ročníkom a sumou 22 miliónov korún bude najvyšší v doterajšej histórii klubu.

Zmeny sa dotkli aj kádra majstrovského celku, ktorý bude naďalej trénovať Vladimír Karnay. Na poste asistenta sa môže objaviť Štefan Svitek alebo Ján Krajňák, prípadne obaja. Kapitánkou bude aj v novej sezóne Ivana Jalčová. Moniku Barényiovú nahradí na rozohrávke talentovaná slovenská reprezentantka Janka Minčíková, ktorá doteraz pôsobila v Cassovii. Namiesto Márie Ružičkovej príde 196 centimetrov vysoká bulharská reprezentantka Vera Perostyjská, ktorá má za sebou tri roky pôsobenia v tureckej lige, kde bola dva roky v najlepšej päťke Európaniek.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...