Vyhľadávanie:

U. S. Steel Košice pomáha s praním posteľnej bielizne pre utečencov

U. S. Steel Košice pomáha s praním posteľnej bielizne pre utečencov

Presuny tisícov utečencov z napadnutej Ukrajiny prinášajú množstvo praktických problémov, spojených s poskytnutím zázemia, dopravy, stravovania či dočasného alebo trvalého ubytovania. Na X App Košice medzi hlavnými správami priebežne informujeme, ako pomáha naša firma i samotní zamestnanci.

Jednou z nových iniciatív je zabezpečiť pranie posteľnej bielizne zo záchytného centra pre utečencov na kúpalisku pri košickej železničnej stanici. Idea sa zrodila 23. marca na prvom online stretnutí zamestnancov, ktorí sa rôznymi formami zapájajú do pomoci ľuďom utekajúcim z Ukrajiny. Po pár dňoch hľadania riešenia prichádzame s konkrétnou pomocou.

„Dnes sme išli vyzdvihnúť prvú várku bielizne, bolo toho asi 30 vriec,“ hovorí Erika Linkeschová z Ľudských zdrojov, ktorá koordinuje dobrovoľníkov pre pomoc utečencom.

A ako to už býva pri viacerých projektoch, bez spolupráce ľudí z rôznych našich útvarov by veci nešli tak hladko.

Juraj Mondík, riaditeľ pre materiálové riadenie hovorí: „Keď ma s touto požiadavkou oslovil riaditeľ pre Vonkajšie vzťahy Ján Bača, nerozmýšľal som ani sekundu a hneď sme hľadali akékoľvek riešenie, ako pomôcť. Podľa predbežnej dohody by sa prádlo malo zbierať raz týždenne v objeme cca 50 – 60 kg. Keďže naša prevádzka Práčovňa perie všetky OOPP pre celý USSK, toto je maximálna možná nadkapacita, ktorú vieme ešte ako tak spracovať. Aj to už nebude jednoduché zvládnuť, ale v tejto veľmi ťažkej situácii, v ktorej sa ocitli naši susedia z Ukrajiny, neváhali sme ani chvíľu a celá prevádzka sa snaží pomôcť, ako sa len dá. Chcem sa naozaj veľmi pekne poďakovať celej prevádzke Práčovňa pod vedením Ivety Kardošovej za ich obrovskú snahu pomôcť ľuďom v ťažkej situácii.“

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...