Vyhľadávanie:

U. S. Steel na Slovensku využíva pri výrobe ocele aj umelú inteligenciu

U. S. Steel na Slovensku využíva pri výrobe ocele aj umelú inteligenciu

Využívanie umelej inteligencie pomáha košickej spoločnosti U. S. Steel vyrábať oceľ lacnejšie, s nižším dopadom na životné prostredie a s ďalšími výhodami. Uviedol generálny manažér pre stratégiu Juraj Sabol na konferencii Región budúcnosti – budúcnosť regiónu, ktorá sa konala v decembri v košickej Kunsthalle pri príležitosti 15. výročia združenia Košice IT Valley.

Juraj Sabol hovoril o využívaní umelej inteligencii priamo pri produkcii ocele, ktorá predikuje správny čas ukončenia tavieb v konvertoroch. Cieľom je vyťažiť maximum a radiť operátorom, ako zmeniť niektorý parameter, prípadne ukončiť proces v najvhodnejšom čase až po úplne odovzdanie riadenia procesov umelej inteligencii, kedy by operátor nad ňou vykonával už iba dozor.

Spomenul i vzdelávacie programy pre našich zamestnancov v súvislosti s implementáciou umelej inteligencie ako Bootcamp. Pričom okolo sto zamestnancov sa už oboznámilo s problematikou umelej inteligencie a z toho desiatka najlepších absolventov pokračuje v ďalšom štúdiu na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika.

Záver svojho vystúpenia ukončil sloganom požičaným od našich "bratrancov" z americkej Big River Steel: Spoločnosť U. S. Steel Košice chce byť v budúcnosti vnímaná ako technologická spoločnosť, ktorá len náhodou vyrába oceľ. Oceľ, ktorá bude kľúčovou pri zelenej transformácii Európy.

Celý článok nájdete na web stránke Konferencia Región budúcnosti – budúcnosť regiónu.


Foto: TOUCHIT.SK/Branislav Caban
(Juraj Sabol druhý sprava počas diskusie Región budúcnosti – budúcnosť regiónu v Košiciach)

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...