Vyhľadávanie:

Umením pre ohrozené deti

Umením pre ohrozené deti

Predajná výstava vo Vs. Galérii ešte do konca týždňa

Galéria

Martin Račko, Hubert Čepiššák, Vlado Jeník, Margita Hanúsková, Peter Kalmus... To sú mená len niektorých umelcov, ktorých výtvarné diela si môžete ešte do konca týždňa prezrieť a i kúpiť vo Východoslovenskej galérii (VsG) na Hlavnej ulici v Košiciach. Nejde však o tradičnú predajnú výstavu, akcia má hlboký sociálny rozmer.

Projekt Umelci pre Unicef, pripravený Lions Clubom Košice, Slovenským výborom pre Unicef a VsG, pod záštitou primátora mesta Zdenka Trebuľu, skrýva v sebe ušľachtilú myšlienku. Výťažok z predaja použijú pre ohrozené deti u nás i vo svete. Nie každý totiž, ako to povedal na minulotýždňovej piatkovej derniére predajnej výstavy riaditeľ galérie Peter Markovič, je obdarený šikovnosťou, ktorá dáva lepšie šance uplatniť sa. Dobročinnosť je aktom solidarity tých, ktorí na to majú, voči tým, ktorí majú v živote menej šťastia. Umelci, obdarení senzitivitou a tvorivosťou, darovali svoje diela tým, ktorí dokážu otvoriť svoje srdcia i a finančne podporiť mravne hodnotnú myšlienku, v tomto prípade orientovanú na deti.

Výnimočnosť idey, spojenie výtvarného umenia s charitou, vyzdvihol aj Branislav Koniar, prezident I. Lions Clubu Košice. Úlohou našej generácie, zdôraznil, je naučiť mladých byť schopnými pozrieť sa z výšky svojich úspechov na menej úspešných a podať im pomocnú ruku. Ak myslíte a cítite rovnako, možno vás akcia Umelci pre Unicef osloví. Príležitosť obdariť seba i druhých máte ešte zopár dní.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...